teatar

Turobna predskazanja i mračna budućnost sveta u kom živimo: Premijera predstave „Nigde nikog nemam‟

0

U sredu u 20h, u teatru Le Studio, biće premijerno izvedena predstava Nigde nikog nemam, realizovana u koprodukciji trupe Tri groša i teatra Le Studio.

foto: Promo
foto: Promo

Teatar Le Studio odnedavno je počeo sa realizacijom novog redovnog programa - Gostovanja, tako da od ove godine, pored stalnog repertoara, možete da pogledate izabrane predstave nezavisnih pozorišnih inicijativa iz zemlje i inostranstva.

 

U duhu toga, realizovana je saradnja sa trupom Tri groša, koja je postavila dramu Edvarada Bonda Nigde nikog nemam, napisanu 2000. godine. Predstava govori o budućnosti sveta u kakvom danas živimo i o nasilju koje svaki represivni sistem ostavlja na intiman život poslušnog građanina, čija se ljudska priroda ipak opire dehumanizovanim vrednostima. Predstava je prvi deo triologije Threepenny dystopia.


Režiju potpisuju Ana Popović i Marija Barna Lipkovski, a u predstavi glume Isidora Simijonović, Jovan Zdravković i Aleksandar Meda Jovanović. Za muziku je zaslužan Jug K. Marković, dok se za video pobrinuo Mikloš Barna Lipkovski. Scenu i kostim uradio je Jovan Lojić, a grafički dizajn Filip Ćetković.

 

 

makonda-tracker