uskoro u ateljeu 212

„Režim ljubavi‟: Komedija o sparivanju u internet eri

0

Komedija o ljubavi na savremeni način uskoro stiže na pozornice.

foto: Promo

Drugog marta 2018. godine počele su probe za predstavu „Režim ljubavi‟ autorke Tanje Šljivar, u režiji Bojana Đorđeva, na sceni Petar Kralj Pozorišta Atelje 212 u Beogradu.


„Režim ljubavi‟ je komedija kojom autorka teksta istražuje, analizira, komentariše i kritikuje različite aranžmane ljubavnog sparivanja u savremenom kulturnom kontekstu instant komunikacija na društvenim mrežama, onlajn dejting sajtovima i aplikacijama, te problema uspostavljanja komunikacije među partnerima, onima koji participiraju u određenom ljubavnom aranžmanu: monogamna veza, serijska monogamija, veza sa preljubama, trijade, celibat, brakovi... do suočavanja sa fenomenom poliamorije (aranžmana koji podrazumeva ljubavni – seksualni i emocionalni odnos u kome učestvuje više subjekata u najrazličitijim vrstama sparivanja).

 

foto: Promo

Dramaturg predstave je Dimitrije Kokanov, kostimografkinja Maja Mirković, scenograf Siniša Ilić. U predstavi igraju: Sofija Juričan, Miloš Timotijević, Aleksandra Janković, Dejan Dedić i Jelena Ilić.


„Režim ljubavi‟ je komad koji je Atelje 212 naručilo autorki Tanji Šljivar, a u sklopu repertoarske strategije razvoja i negovanja savremenog domaćeg i stranog dramskog teksta. Premijera predstave je zakazana za 28.04.2018. godine.

 

foto: Promo

 

 

makonda-tracker