ŠTA MISLITE?

Pesme Šakire i Majli Sajrus odlaze u zaborav? Spot koji je PODELIO internet i postao glavna tema jutarnjeg programa

0

Pevač Sem Smit je pre dva dana objavio spot za novi singl i postao tema čak i britanskog jutarnjeg programa zbog lascivnih i provokativnih elemenata u spotu te se poteglo pitanje uvođenja starosnih ograničenja za publiku na Jutjubu kako deca ne bi gledala ovakav sadržaj.

Novi spot Smeta Smita digao je veliku buru u Velikoj Britaniji, ali i šire
Novi spot Smeta Smita digao je veliku buru u Velikoj Britaniji, ali i širefoto: SAM SMITH/YouTubePrintscreen

Pevač Sem Smit je pre dva objavio novi spot za singl "I'm Not Here to Make Friends" i izazvao žestoku debatu i polemiku da bi trebalo da se uvedu starosna ograničenja za muzičke spotove, jer na primer deca ne bi trebalo da gledaju "ovakve" spotove.

 

Zbog svoje kontroverznosti, spot je bio tema britanskog jutarnjeg programa.

 

Podsetimo, pevač Sem Smit je otpevao numeru iz pretposlednjeg filma o Džejmsu Bondu "Writting's on the wall" i poznat je kao jedan od najtalentovanijih britanskih vokala u poslednjih nekoliko godina.

On je nedavno izjavio da je "nebiran" to jest da nije ni muškog ni ženskog roda.

 

Pre dva dana je snimio kontroverzan spot, u kojem se pored plesača i pevača koji se plešu u provokativnim pozama vidi i Sem Smit u oskudnom ženskom donjem vešu i korsetima kako pleše.

Ceo spot odiše izazovnim i provokativnim elementima, scenografijom i kostimima pa se mogu videti i plesačice kako plešu u krevetima u crnim kožnim pantalonama. 

 

Ovaj spot je bukvalno podelio internet, pa jedni pevača nazivaju smelim da objavi "ovako nešto", dok drugi smatraju da je ovo "bruka i sramota".

 

Postavilo se i pitanje uvođenja starosnih ograničenja i da deca ne bi trebalo da gledaju ovakav sadržaj, jer je "vulgaran" i "seksualan".

 

Neki smatraju da "ako niko ništa nije rekao Madoni kada se ovako skidala, zašto bi rekli nešto Semu Smitu".  

 

– Ako žene mogu da snimaju video snimke koji se ponašaju "vulgarno" i "veoma seksualno", zašto ne bi mogao Sem Smit? – jedan je od komentara u pevačevu "korist".

1 / 9 Foto: SAM SMITH/YouTubePrintscreen

Njegovi fanovi su oduševljeni spotom, ali ne tako mali broj korisnika interneta je ogorčen zbog plasiranja ovakvog sadržaja,

 

Kao mami tinejdžera, muka mi je da vidim ljude koji koriste ovakvo s*anje da prodaju svoju muziku  – napisala je jedna korisnica Tvitera.

 

Mnogi su išli do krajnjih granica pa su ga uporedili sa Endruom Tejtom, samopriznatim ženomrscem. 

 

–  Ako se žalimo na Endrua Tejta zbog toga što je očigledno izobličio umove dece... trebalo bi da proteramo Sema Smita na Mars –

 

 

 

 

makonda-tracker