Kad se bojiš - ne postojiš!

Mesec dana pred DVOSTRUKO ROĐENDANSKO slavlje u Beogradu, grupa Elemental priprema NEŠTO GLASNO!

0

Koncerte će održati u SubBeernom Centru 2. i 3. novembra

foto: Promo
foto: Promo

Nakon dvostrukog albuma ,,Tijelo“ i poglavlja koje su obeležile pesme poput „Goli i bosi“, „Sve je moje tuđe“, „Sanjam“, „Tijelo pamti“, Elemental otvara novo poglavlje na svom muzičkom putu, i to glasno!

Tako ELEMENTAL upravo predstavlja svoju najnoviju pesmu, „Nešto glasno“, pesmu koja govori o borbi sa strahovima, jer, potrebno je nešto glasno što će nas osnažiti da se pokrenemo sa mrtve tačke - u svim segmentima života! Ritam pesme je poletan i brz - bukvalan poziv na pokret, a refren udara tamo gde smo tanki - svako od nas će najbolje znati koje je to mesto - ono gde spavaju strahovi.

 

Kako Elemental u 2018. godini slavi 20 godina postojanja, za armiju svojih fanova priprema niz iznenađenja, koja će predstaviti do kraja godine. Pesma „Nešto glasno“ započinje taj niz, a vrhunac slavlja dogodiće se 2. i 3. novembra u Beogradu, u SubBeernom Centru. Mesec dana kasniju i u njihovom rodnom Zagrebu.

Dvodnevni rođendanski party u Beogradu zamislili su ovako:
2. novembar: Mekano
3. novembar: Tvrdo

Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste, ali jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće GLASNO! I naravno da će se i pesma „Nešto glasno“ naći na repertoaru u SubBeernom centru, jer oslikava velikim delom ono što Elemental živi već 20 godina - borbu sa strahovima, sa samim sobom, sa sistemom...

 

 

U vrijeme kad mi je na pamet pala ideja za pjesmu, pokušavala sam izaći na kraj s nekim svojim strahovima. Napisala sam stihove koji su mi poslužili gotovo terapeutski - Kad se bojiš, ne postojiš - ta me rečenica vodila i hrabrila. Zanimljivo mi je gledati kako su se i drugi ljudi našli u tome, jer čovjeku je lakše kad zna da nije sam. Htjela sam napisati malo stihova, a njima reći puno, napucati ih značenjem. U rapu obično ima mnogo više riječi, zato mi je drago da kroz pjevanje isprobavam nešto novo. Nešto glasno" , opisala je novi singl Mirela Priselac Remi.

 

makonda-tracker