novo

Darko Rundek kakvog nikad niste čuli!

0

Pevačica Andreja Kurelec Košavić, Darko Rundek i Ekipa Ftičeki objavili su prvi singl i spot "Dolinom se šetala" sa predstojećeg zajedničkog albuma "Mura Mura".

Andreja Kurelec Košavić
Andreja Kurelec Košavićfoto: Saša Jungić

Rundek je muzički producent projekta "Mura Mura", kog je inicirala njegova supruga, pozorišna rediteljka Sanda Hržić.

 

"Mura Mura" je album kog će na CD-u početkom iduće godine objaviti u Srbiji promoterska kuća Long Play, a u Hrvatskoj Menart.

"Mura Mura" je ispala opasno dobro, a mi jedva čekamo svoju muziku i koncertno podijeliti s vama", poručuju Andreja, Rundek i Ekipa Ftičeki.

Na protekloj Rundekovoj turneji "Apocalypso NOW", koju je režirala Hržić, novookupljena prateća grupa Ekipa pokazala je izuzetnu kreativnost, svežu energiju i zajedništvo.

 

Sanda je, kao veliki Andrein poštovalac, osetila da bi zagrebačka pevačica, trubačica i performerka sa Darkom i Ekipom mogla konačno ostvariti san da otpeva i snimi 12 najdražih međimurskih pesmama.

 

Andreja Kurelec Košavić opisuje spontano muzicioniranje, šuma i međimurski bluz kao početak priče sa Ftičekima krajem leta prošle godine u jednom planinarskom domu na planini Medvednici iznad Zagreba. Potom su Andreja, Rundek i Ekipa u februaru ušli u studio na dva dana.

Bez velikog razmišljanja, ali s pažljivim slušanjem, sasvim spontano, ali s jasnim smjerom i mjerom stvorili smo album zvan "Mura Mura". Meni je oduvijek bila želja pjevati i interpretirati međimurske pjesme. U njima se najbolje nalazim i snalazim. Bluz je bluz, živimo ga!", kaže Andreja.

 Andreja Kurelec Košavić
Andreja Kurelec Košavićfoto: Saša Jungić

Darko je preuzeo obavezu da orijentiše rad u studiju, sluša i predloži ključeve za pristup pojedinim pesmama.

Za dio pjesama smo pripremili osnove aranžmana, za druge je muzika nastala u studiju. Većinu njih smo snimili iz prvog pokušaja. Ponosan sam i sretan što je 'sila bila s nama' i što smo uspjeli snimiti magiju glazbe u nastajanju, što je dragocjeno i rijetko. Sigurno nam je u tome pomogao i duboki prastari izvor iz kojega su te pjesme proizašle", objašnjava Rundek.

Spot za pesmu "Dolinom se šetala" sniman je na reci Kupi, ostrvu Zlarinu, kao i prilikom tonske probe u dvoru i koncerta na trgu Ispod Leroja. U tih tri dana, redatelj Aron Kovačić uhvatio je sve momente spontanosti, osećaja i neverovatne energije koju nosi Ekipa Ftičeki.

 

Članovi benda su: Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara/bas), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi/gitara), Ana Kovačić (saksofon), Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke), uz Natašu Radušić (mandolina) i Marka Firsta (violina) iz grupe Cinkuši.

 

Spot možete pogledati ovde:

 

 

makonda-tracker