ne propustite

Veliki džez umetnik Duško Gojković i Big bend RTS na BIS-u u četvrtak 11. oktobra u Domu omladine Beograda!

0

Duško Gojković je jedan od najvažnijih evropskih džez umetnika svih vremena i ovo je retka prilika da ovog majstora vidimo na domaćem terenu, zato je nemojte propustiti!

Duško Gojković
Duško Gojkovićfoto: Promo

Ispostavilo se da je povratak kući ovog giganta džez trube posle duže pauze zaista uzbudljiv i da mu je ovaj grad uzvratio nesebičnom ljubavlju!

 

Na koncertima, koje Dom omladine Beograda organizuje u saradnji sa muzičkom produkcijom RTS-a i Udruženjem "Duško Gojković Džez Inicijativa", biće izveden repertoar Gojkovićevih originalnih kompozicija, koje nisu snimljene sa Big bendom, a neke od njih nisu snimljene uopšte.

 

Sa pažljivo odabranim programom originalnih kompozicija Gojković nudi svojevrstan omaž svojoj karijeri kompozitora, aranžera i bend lidera, koja zahvata sedam decenija. 

U trenutku pretvaranja džeza u beskrvnu umetničku formu, Duško Gojković nikada nije skretao sa svog puta”, kako kaže Ernest Kifer, vlasnik minhenskog kluba Domicil.

Big bend
Big bendfoto: Promo

Nije preterano ponoviti da Duško Gojković pripada onoj najređoj kategoriji umetnika za sva vremena, ljudi koji su svojim načinom života i velikim muzičkim delom ovekovečili suštinu džeza, postavljajući standard za sve generacije koje su došle posle njega.

 

U susret 34. Beogradskom džez festivalu, ne treba propustiti jedinstvenu šansu da Duška Gojkovića čujemo zajedno uživo sa orkestrom u kojem je počeo – Big bendom Radio Televizije Srbije, što upravo slavi jedinstveni jubilej u svetskim okvirima – punih 70 godina rada!

 

Dom omladine Beograd, četvrtak 11. oktobar od 20:00 časova. Vidimo se!

 

 

makonda-tracker