Ne propustite

EXIT veći nego ikad: Na glavnoj sceni LP, David Guetta i mnoge druge najtraženije svetske zvezde

0

Ove godine kao možda nijedne pre, sa glavne bine festivala čuće se najveći broj najaktuelnijih hitova današnjice. Pored toga što su pojedini strani mediji ovogodišnji program već proglasili "silovitim", istina je da će konačna lista glavnih zvezda biti duplo duža.

foto: promo
foto: promo

Prve zvezde u novom talasu već su tu, pa će tako glavnu binu u četvrtak 12. jula pokrenuti nezaustavljiva američka rok kantautorka Laura Pergolizzi poznatija kao LP, koja je osvojila svetsku muzičku scenu singlom „Lost On You“, jednom od najupečatljivijih ljubavnih pesama tekuće decenije, kao i nizom saradnji sa Rihannom, Christinom Aguilerom i mnogim drugim zvezdama. Veliko muzičko finale i spektakl zatvaranja glavne bine u nedelju 15. jula biće pod dirigentskom palicom najvećeg svetskog hitmejkera i francuskog plesnog Golijata - Davida Guette.

 

Najuspešniji muzički producent 21. veka i jedini DJ koji je prodao vrtoglavih 50 miliona albuma i singlova, ostavši pritom sa obe noge čvrsto na zemlji, vraća se na jedan od svojih omiljenih festivala čiju pozivnicu je imao i pre 12 godina kad je krčio put do današnjeg statusa muzičke ikone.O njegovoj liderskoj poziciji u muzičkoj industriji govore i podaci da Guetta iza sebe ima preko devet milijardi YouTube pregleda i preko 100 miliona fanova na društvenim mrežama.

 

foto: promo

Najveći hitmejker današnjice, Guetta iza sebe ima brojne nagrade uz dva Gremija i producirane singlove sa najvećim muzičkim imenima kao što su Dejvid Bovi, Rijana, Snup Dog, Sija, Niki Minaž, Emeli Sande, Ejkon, Avicii i brojni drugi, a nedavno je objavio i drugu zajedničku numeru sa svojim mladim pandanom Martinom Garrixom. Pesmu "Like I Do", punokrvni hit u najavi, Garrix je izveo i na zatvaranju ovogodišnjih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

 

Trenutno je nemoguće izbeći na radiju još jedan njihov hit "So Far Away", a u stopu ih prate i jednako sveži i zarazni singlovi “Mad Love”, koji je Guetta snimio sa zvezdom prošlogodišnjeg Sea Dance festivala Seanom Paulom, kao i jedan od najvećih hitova prošle godine "2U" sa Justinom Bieberom. Da ovom poznatom Francuzu očigledno nije komplikovano da stvara hit za hitom, govori i činjenica da je uz pesmu “Complicated” na kojoj sarađuje sa hedlajnerima ovogodišnjeg Sea Star festivala i duom Dimitri Vegas & Like Mike nedavno uzeo, i to po jedanaesti put, prvo mesto Bilbordove Dance liste.

 

 

Lauru Pergolizzi, rokerku sa buntovničkim pedigreom rok kritičari porede sa Džonijem Kešom i Stivi Niks, a njene kovrdže i odela neodoljivo podsećaju na mladog Boba Dilana. Ova mlada Njujorčanka sa adresom u Los Anđelesu već je ostavila trag kao jedinstvena umetnica, vrsna autorka i rok zvezda u najboljem smislu te reči. Koristeći ukulele uz isparan glas pun najfinijih emocija, LP je već sebe izgradila kao prepoznatljivu zvezdu.

 

 

foto: promo

Dok se njena samostalna karijera "kuvala", talenat je koristila da piše hitove za Rijanu, Šer, Bekstrit bojs i brojne druge, a odmah po objavljivanju „Forever for Now“ albuma postala je miljenica kritičara. Nedugo nakon toga izbacuje EP „Death Valley“ koje ju je katapultiralo u svetsku stratosferu, zahvaljujući glavnom singlu „Lost On You“ koji broji preko 260 miliona YouTube pregleda, kao i preko 75 miliona Spotify streamova. Čak je i numera „Muddy Waters“ našla mesto u četvrtoj sezoni popularne serije „Orange is the New Black“. Nizanje ovih uspeha prirodno je dovelo do objavljivanja novog studijskog albuma „Lost On You“, sa kojim je krenula na veliku američku turneju posle koje stiže i na otvaranje ovogodišnjeg Exita gde će sirova energija borbene Njujorčanke da pokrene ovogodišnji moto festivala: EXIT Freedom.

 

 

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge. Ulaznice po promotivnoj ceni sa 65% popusta od finalne, za 6.490 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

 

 

makonda-tracker