provod u najavi

Apgrade Weekendi u junu i septembru: Zvezde elektro scene na Kalemegdanu

0

Posle tri izdanja u kojima smo gledali lidere elektronske scene kao što su Sven Vath, Richie Hawtin, Solomun, Amelie Lens, Dixon, Tale of Us i brojni drugi, naredno, četvrto po redu izdanje održaće se na samom početku letnje sezone 1. i 2. juna u Barutani! U dobro poznatom terminu, od 6. do 8. septembra, uslediće i peti po redu Apgrade Weekend, tradicionalno smešten u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

foto: Promo
foto: Promo

U protekle tri godine Apgrade Weekend bio je rezervisan za prve septembarske dane kao svojevrsno finale sezone velikih muzičkih događaja pod otvorenim nebom.

 

Za novo, junsko izdanje već je poznata je i kompletna postava, pa u Barutani istog vikenda nastupaju Kristian Beyer u DJ formatu famoznog nemačkog tandema Âme, tehno inovator Ostgut Ton etikete i rezident Berghaina Answer Code Request, vicešampion poslednje RA liste i glazgovski mjuzikmanijak Jackmaster, te francuska elektro diva čiji zvuk danas ponovo dominira svetskom scenom - Miss Kittin! Ubitačni junski sastav, sabran u jednom vikendu, pojačaće i domaći igrači Marko Milosavljević i Feloneezy, a ograničena količina dvodnevnih, vikend ulaznica po prvoj ceni od 1590 din za Parter i 2290 din za VIP Terasu, od danas je u prodaji na svim blagajnama širom Srbije i regiona, te putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

 

 

Kada pričamo o tome da je tekuća godina u znaku elektro stilova iz house ili tehno lepeze, onda moramo da govorimo o jednoj od prvih žena koje su drugima probijale put na sceni, a koja je ujedno i večno zaslužna miljenica izuzetno lojalne beogradske publike. Ako uzmemo u obzir i da je Miss Kittin sa lakoćom punila, ne samo Barutanu, već i dvostruko veći rov ispod Vojnog muzeja, te da ovog puta sa njom dolazi Jackmaster, zvezda najvećih klubova i festivala širom sveta, kome će ovo ujedno biti prvi beogradski nastup, jasno je da će se za junski Apgrade Weekend tražiti karta više!

 

foto: Promo

Pored toga što je u vrhu svetske scene već godina, Jackmaster je i vlasnik ultimativne etikete Numbers, dok su njegove setove redom ulistale najvažnije edicije poput Fabrica, DJ Kicks i Resident Advisora. Oboje su poznati po autentičnoj DJ veštini da prevazilaze uske stilske odrednice koje su predugo gušile svetsku scenu, pa danas i Miss Kittin i Jackmaster dolaze do izražaja zbog petlje da vrte žanrovski neopterećene setove u službi njenog veličanstva - vrhunske žurke.

 

foto: Promo

A nakon što smo na Ostgut Ton žurkama u Apgrade režiji slušali Klocka i Dettmana, na red je došao i Patrick Gräser, poznatiji kao Answer Code Request. Zahvaljujući veoma originalnoj produkciji poslednjih godina postao je pravi čuvar berlinske tehno scene, a njegov novi album "Gens" prošlog vikenda premijerno je predstavio publici najpoznatijeg tehno kluba Berghain, čiji je istaknuti rezident. Simbol savremenog Berlina i možda najveća izdavačka kuća svetske elektronske scene u ovoj deceniji, svakako je Innervisions, etiketa čiji su raskošan zvuk oblikovali Dixon i dvojac Âme. Uvek nastupajući odvojeno, intrigantni tandem koji čine Frank i Kristian, postigao je da imamo zaista dva lica jednog šireg muzičkog izraza, a koji i u 2018. godini redom potvrđuje glavne termine najvećih svetskih pozornica. Ovog proleća spremaju čak dve velike Innervisions žurke, u Parizu i Barseloni, a šta su novo spremili za ovu sezonu, samo najbrži i najsrećniji imaće priliku da čuju u autentičnom ambijentu beogradske Barutane, čiji kapacitet je oivičen bedemima ispred starog barutnog magacina Beogradske tvrđave.

 

foto: Promo

Na Apgrade događajima u Beogradu u prethodne dve godine slušali smo vodeće izvođače globalne elektronske scene kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Amelie Lens, Miss Kittin, Modeselektor, Tale of Us, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, DJ Tennis, Guy Gerber, Michael Mayer, Function, Agoria i mnogi drugi.

 

 

makonda-tracker