ne propustite

Nova imena Arsenal festa: Editors, Dub Inc, Let 3 i Letu štuke

0

Arsenal Fest 08 biće održan 21, 22. i 23. juna 2018. godine, a njegov slogan će biti "Kragujevac: The Capital of Music"  

Editors će svirati prvi put na Arsenalu 21. juna kao hedlajneri Main Stage-a. Bendu poznatom po hitovima kakvi su "Papillon", "A Ton of Love", "Sugar" i "You Don't Know Love", 9. marta izlazi šesti album "Violence", i singlovi "Hallelujah (So Low)" i "Magazine".

 

foto: Rahi Rezvani

Pričaju kako je naša muzika mračna, i priznajem da smo ozbiljniji od ostalih indie bendova, ali mislim da nas ljudi ne slušaju da budu jadni, već da budu srećni. Zato se nadam da će publika sa našeg nastupa otići sa osmehom na licu i uzbuđena, jer pokušavamo stvoriti muziku koja je životna, dramatična, strastvena, eksplozivna...", kaže frontmen Editors Tom Smith.

 

Prve večeri Arsenala na Main-u nastupaju premijerno i Dub Inc, koji već dve decenije klasični rege sa dabom, ska, hiphopom i afričkim uticajima spajaju u hibrid visokonaponskih i društveno angažovanih pesama na francuskom, engleskom i kabili jeziku, zahvaljujući kojima uživaju kultni status u matičnoj Francuskoj i svetu. Što pokazuju višemilionski jutjub pregledi pesama poput "Tout ce qu'ils veulent", "Rudeboy", "Chaque nouvelle page" ili "Partout dans ce monde".

 

foto: alexis rieger

 

Na Garden Stage 21. juna dolazi legendarni Let 3, koji novim singlom "Tišu", šatrovačkom obradom hita Novih fosila "Šuti moj dječače plavi", nastavljaju neutabanim stazama kojima su krenuli pre 30 i više godina kultnim pesmama kakve su "Izgubljeni", "Vjeran pas", "Profesor Jakov" ili "Dijete u vremenu".

 

foto: tomislav jagar

 

Kultne Letu štuke frontmena Dine Šarana imale su čast da nastupe na prvom Arsenalu 2011. godine, a sada se konačno vraćaju 23. juna na Garden Stage. Sa novim singlom "Bože zdravlja", koji najavljuje novi album. Štuke nastavljaju sjajan niz hitova kakvi su "Mjesto za dvoje", "Sunce", "Šutiš", "Tesla" i "Sami".

 

foto: Eldar Nurković

Na Arsenal Festu 08 nastupaju 21. juna na Gardenu nekadašnji bubnjar legendarnih Ramones-a Marky Ramone, a 22. juna na Maine-u škotski hitmejkeri Texas i Balkan džipsi pank metal Kultur Shock.

 

foto: Promo
foto: promo
foto: promo

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta neverovatnih 2.000 dinara do 14. marta, u Domu omladine Kragujevca, na biletarnici Pozorišta za decu u Kragujevcu i preko mreže Eventim. Od 14. marta kreću pojedinačne ulaznice, a komplet će biti skuplji.

 

 

makonda-tracker