Buran vikend u SKC-u

0
U subotu 23. oktobra u 22 sata u Velikoj Sali SKC-a nastupiće Tsuyoshi Suzuki, Marki Ramon održaće koncert u nedelju 24. oktobra od 21 čas, dok će u ponedeljak 25. oktobra od 20 sati svirati MnoЖizvuk

Nakon nezaboravnog koncerta odžanog novembra 2008. godine Marki Ramon, Majkl Grejvs (The Misfits) i ekipa ponovo nastupaju u SKC-u. Marki, jedini živi član izjavio je da mu je koncert u Beogradu bio jedan od najboljih koncerata, kao i provod koji je tom prilikom imao. Za fanove Ramones-a odabrao je set listu od 32 najbolje kompozicije koje će uživo izvesti.

Sastav MnoЖizvuk iz Novog Sada koji se bavi eksperimentalnom i improvizovanom muzikom čine Vladimir Rašković (bas, laptop) Dušan Ristić (bubanj) i Đorđe Marković (gitara). U svom radu istražuju kolektivno-stvaralački proces, zvučnu organizaciju i nestandardno korišćenje konvencionalnih instrumenata. Pored toga, u aktivnosti ovog sastava naglasak je na muzici kao izvođenju – otvorenom činu koji teče istovremeno s protokom vremena u kojem pomenute zvučne strukture izrastaju i gase se kao opredmećenja gestualno-muzičkih oblika komunikacije.

makonda-tracker