Monika Beluči: Zrela sam ko kruška

Proslavljena filmska lepotica Monika Beluči još jednom je pozirala naga za magazin Vanity fair, ali ovoga puta sa ćerkicom Leoni
0
1 / 2

Četrdesetšestogodišnja glumica Monika Beluči, koja je u maju rodila svoje drugo dete, ćerku Leoni, po treći put je javnosti razotkrila svoje raskošne obline slikavši se za najnoviji broj italijanskog izdanja magazina Vanity Fair. Ova fotosesija zapravo je promocija monografije Monica Bellucci, knjige njenih portreta nastalih u prethodnih dvadeset godina, koja bi 30. novembra trebalo da se pojavi u prodaji u knjižarama širom sveta.

- Biti fotografisan predstavlja jedan od načina da upoznate sebe. Ja umirem od želje da spoznam kakva god da sam, i u dobru i u zlu. Iza nekih od portreta koji su svoje mesto našli u knjizi ima i onih koji su obeležili neke od krajnje tužnih momenata u mom životu. Na njima delujem zadovoljno, a zapravo sam se tada raspadala na komade – izjavila je ponosna italijanska seks bomba.

Ova svojevrsna muza mnogobrojnih reditelja mnogo puta je pokazivala svoje nago telo, ali su svakako najviše pažnje skretale naslovnice na kojima je Monika pozirala u trudnoći, prvo sa danas šestogodišnjom Devom, a početkom ove godine i sa Leoni.

- Osećam se poput zrele kruške. Savršeno nabrekla i zrela. Tako slatka i sočna. U stanju sam pravog blaženstva – razotkrila je Belučijeva kako se oseća danas dok stoji ogoljena pred strogim okom objektiva.

Sav prihod od prodaje knjige otiće u fondove dva dobrotvorna društva koje filmska zvezda podržava, svetske asocijacije roditelja dece obolele od raka i francuskog društva za zaštitu žena u nevolji.

- Na izbor fotografija koje su ušle u monografiju sama sam uticala. Nisam htela da se u njoj nađu one iz modnih editorijala, ili pak one koje su rađene zarad čistog publiciteta. Želela sam da prikažem iskonsku eskpresiju tela. Nikada nisam imala telo pravog fotomodela. Jesam visoka, ali ne baš toliko. Oduvek sam imala izražene obline, ali nikada nisam nameravala da držim dijetu. Zauzimanje poze pred fotografom ili gluma na filmskom platnu zahtevaju od vas da se ne plašite da spoznate samog sebe – ispričala je Monika i dodala da je ideja za objavljivanje ovakve knjige veoma stara, ali da joj se ona veoma dugo opirala.

makonda-tracker