Muzički filmovi na FAF-u

0
Petnaesti Festival autorskog filma održaće se od 25. novembra do drugog decembra na šest lokacija, a u okviru Muzičke selekcije premijerno že biti prikazan film Dušana Kojića Koje Fank-I-Lastiš Crnog Zuba.

Programi petnaestog Festivala autorskog filma održavaće se u Dvorani kulturnog centra, biokopu Balkan, Art bioskopu, Domu omladine, Muzeju Jugoslovenske kinoteke i Domu kulture Studentski grad.

Ove godine, pored glavnog programa, biće i šest pratećih programskih Celina, a u okviru muzičke selekcije koja će se održati od 29. novembra do 2. decembra u Pogonu Doma omladine, publika će moći da vidi četiri filma:

 

Fank-I-Lastiš Crnog Zuba - produkcija, scenario, montaža, animacije i režija: Koja

Beograd 2004. Crni Zub kreće u akciju potrage za kvalitetnim sadržajem. Snimajući zastarelom kamerom usput svet oko sebe, u Klubu FLU Akademija on organizuje pet ekskluzivnih gradskih događaja gde, svirajući električnu gitaru, improvizuje i stvara muziku na licu mesta, zajedno se eminentnim i raznorodnim beogradskim muzičarima različitih generacija. Animirani kadrovi pripreme, lutanja i doživljaja Crnog Zuba tokom akcije se prikazuju na zidu iza muzičara, kao i u pauzama između improvizacija. Posle 88 minuta intenzivne potrage, akcija je uspešno privedena kraju pozitivnom rock and roll kakofonijom. Misija ispunjena, sadržaj je pronađen!

 

Universalove - scenario i režija: Thomas Voschitz

Ovo je globalna ljubavna priča - šest epizoda, na šest različitih mesta: Bruklin, Rio de Ženeiro, Tokio, Marsej, Luksemburg i Beograd, ispričane su kroz kombinaciju savremenog pripovedanja i popularne muzike. Jednostavni narativni stil beleži trenutke koji gledaoca šalju na put oko sveta u duboke emocionlne svetove različitih likova iz drugačijih kulturnih i jezičkih sredina. U glavnim ulogama: Stefan Arsenijević, Anica Dobra, Dušan Aškovići brojni drugi…

 

Herbi Henkok - režija: Doug Biro, Jon Fine

Intimni dokumentarac o Herbiju Henkoku, priča o neverovatnim džez imporovizacijama i neočekivanim muzičkim istraživanjima kao i o njegovom jedinstvenom pogledu na svet koji stvara kreativno okruženje u kome umetnici izalaze iz svetova sigurnih očekivanja i istražuju lične umetnčke sposobnosti. U filmu koji prati njegov rad tokom godinu i po dana, kako sa velikim muzičkim ikonama, tako i sa mladim umetnicima i onima u usponu karijere, imamo prilike da vidimo Herbijevo najnovije stvaralaštvo, kao i retko ili nikad viđene snimke.

 

Dorfpunks režija Lars Jessen

U leto 1984. godine, sedamnaestogodišnji Malte Ahrens, poznatiji po nadimku Roddy Dangerblood, živi sa svojim roditeljima levičarima u seoskoj kući u Holštajnu na obali Baltičkog mora, kada u sred učenja zanata za lončara otkriva pank rok muziku koja, sa malim zakašnjenjem, dolazi do ovog malog udaljenog mesta. Sa još tri prijatelja odlučuje da osnuje bend….

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker