Kultura & moda

Među nagradama bez iznenađenja, a na crvenom tepihu – ČISTA MAGIJA! 81. dodela Zlatnih globusa s razlogom je TEMA DANA

0

Ceremonijom dodele Zlatnog globusa, počela je sezona dodele godišnjih nagrada u Holivudu, koja kulminira uručenjem Oskara 10. marta

81. dodela Zlatnih globusa
81. dodela Zlatnih globusafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Na Beverli hilsu održana je dodela nagrada Zlatni globus, koja je okupila veliki broj poznatih ličnosti, a nije bilo mnogo iznenađenja na spisku dobitnika.

 

Kao što je očekivano, najvrednija priznanja otišla su za film "Openhajmer", priču o stvaranju atomske bombe, a slavni su aplauzom pozdravili sve koji stoje iza ovog ostvaranja.

 

Što se tiče crvenog tepiha, videli smo vrlo uzbudljivo veče, tokom kojeg su maltene svi oduševili elegantnim izdanjima, a neke od fotografija pogledajte u galeriji.

 

1 / 23 Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

 

Ostvarenje "Openhajmer" režisera Kristofera Nolana i "Jadna stvorenja" Jorgosa Lantimosa dobili su u nedelju Zlatne globuse za najbolje filmove, dok su njihove glavne zvezde Kilijan Marfi i Ema Stoun nagrađeni kao najbolji glumci.

Nagrada Zlatni globus, za koju je glasalo oko 300 novinara, dodeljena je po 81. put u Los Anđelesu, a za najbolju glumicu u drami proglašena je Lili Gledstoun, za ulogu u filmu "Ubice cvetnog meseca". Najbolji glumac z komediji je Pol Đamati za ulogu u božićnom filmu "The Holdovers."

 


Zlatni globus za najboljeg režisera pripao je Kristoferu Nolanu, najbolji sporedni glumac je Robert Dauni Džunior, koji je u "Openhajmeru" igrao neprijatelja glavnog junaka.


Davajn Džoj Rendolf osvojila je Globus za najbolju sporednu glumicu u filmu "The Holdovers".


Najbolji strani film je francuska "Anatomija pada", nagrađena i za najbolji scenario, a najbolji animirani film je "Dečak i čaplja".

 


Što se tiče telefizijskih kategorija, najbolja drama je serija "Naslednici", a najbolja komedija "Medved".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO 

Crveni tepih na premijeri flma Indigo kristal

 

makonda-tracker