jeste li ih gledali?

I klasika, i nešto potpuno novo: 5 filmova koje možete gledati za Noć veštica (a nijedan nije "Noć veštica")

0

31. oktobra mnogima je omiljena aktivnost gledanje horora, pa možete uzeti u obzir neke od starih ili novih filmova.

horor filmovi su popularna aktivnost svake noći veštica
horor filmovi su popularna aktivnost svake noći vešticafoto: Pixel-Shot/Shutterstock

Svakog 31. oktobra u svetu se proslavlja Noć veštica, a premda ovaj praznik istorijski i tradicionalno nema veze s našim podnebljem, on se i ovde "ukorenio" kao dan za proslave, žurke, maskenbale...

 

Takođe, mnogima koji ostaju kod kuće ovo je dan za horor filmove, pa, ako niste isplanirali da gledate neki od filmova iz franšize "Noć veštica", možete uzeti u obzir neke od starih ili novih filmova.

 

  • Duhovi u Veneciji

 

Novi film Keneta Brane u kom glumi Herkula Poaroa omaž je delu Agate Kristi i njime je inspirisan, a trenutno se prikazuje u bioskopima. Jeziva atmosfera, stara vila u Veneciji, natprirodne okolnosti ili samo mudra igra ubice... To je ono što gledaoci treba da otkriju!

 

 

  • Rozmarina beba

 

Stari klasik sa Miom Farou jednako je jeziv kad god ga odgledali. Trudna Rozmari u novom stanu na Menhetnu i njeni strahovi... Irealni ili realni? 

Remek-delo Polanskog sa krajem koji se čeka sa strepnjom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CINESPIA (@cinespia)

  • Siroče

 

Kada par izgubi bebu, oni žele da usvoje dete i to i čine sa jednom preslatkom i prepametnom devojčicom. Ali, ta devojčica krije nešto mnogo zloslutnije u sebi nego što bi se reklo na prvi pogled.

 

 

  • Slagalica strave

 

U bioskopima se trenutno prikazuje SAW X, odnosno 10. deo ove filmske franšize, koja prati neverovatan zaplet oko smrtonosnih smicalica serijskog ubice Džona Krejmera. Na društvenim mrežama je "pobrao" mnogo dobrih kritika za jedan horor film, a ako niste gledali prethodne nastavke, krenite od prvog dela.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TheWrap (@thewrap)

  • Psiho

 

Ipak je nemoguće proći bez Hičkokovog životnog dela! Dženet Li kao Merion Krejn i njen put ka motelu Normana Bejtsa klasik su među filmovima i, premda znamo kraj, motiv i svačiju sudbinu, ovaj film je jednako jeziv svaki put kada se gleda.

 

 

Bonus video

Trejler za film Nedelja

 

makonda-tracker