BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH

"Bože, učini da umrem, platiću": Na sahranu Pavla Vuisića nije došao niko osim njegove Mirjane, a evo i ZAŠTO

0

Velikan srpskog glumiša je umro pre 34 godine, a mnoge njegove replike se i danas prepričavaju 

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Glumac Pavel Vuisić bio je i ostao legenda srpske kinematografije, a neke detalje iz njegovog života znala je samo njegova supruga.

 

Jedan od njih odnosi se i na njegov testament i njegovu poslednju volju. Pavle je preminuo 1. oktobra 1988. godine.

 

Iako je bio jedan od najpoznatijih glumaca vest o njegovoj smrti se čula tek nekoliko dana nakon što je sahranjen. Tu činjenicu znali su samo lekar koji je konstatovao smrt i njegova supruga Mirjana.

 

Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja
foto: Youtube Printscreen

 

Takođe, na sahrani se niko nije pojavio, jer niko nije ni znao da je umro, a to je sve bila glumčeva poslednja želja. Na njegovoj sahrani bili su prisutni samo sveštenik i supruga, jer je tako Pavle ostavio zapisano u testamentu. 

 

- Molim da se smrt objavi tri dana posle pogreba.

 

Njegova supruga Mirjana čak ni svešteniku nije otkrila identitet svog muža.

 

- Samo sam rekla da se zove Pavle... - rekla je njegova udovica.

 

 

Za života Pavle se osim glumom bavio i pisanjem poezije, a iza njega su ostali zapisani i stihovi koje mnogi pamete i prepričavaju: 

 

- Želim da umrem. Bože, koji si svemoguć, učini tako i budi miran, platiću. Znam, i ti si korumpiran... - glasi jedna od pesama koje je napisao Pavle Vuisić.

 

Pavle Vuisić je ostvario mnoge kultne uloge na srpskom filmu i serijama, a one po kojim ga se uvek rado sećamo jesu uloge u filmu "Majstor i margarita", "Šešir profesora Koste Vujića", "Kamiondžije", "Otpisani", "Sećaš li se Doli Bel?", "Maratonci trče počasni krug" i mnogim drugima. 

 

 

makonda-tracker