silvana i toma

JEDINA je bila pozvana na kasting: Tamara Dragičević otkrila kako se našla u ulozi Silvane Armenulić u filmu TOMA

3

O filmu "Toma" se piše i priča, a lik legendarne Silvane maestralno je odglumila Tamara Dragičević

foto: Stefan Stojanović
foto: Stefan Stojanović

Glumica Tamara Dragičević u filmu „Toma“ tumačila je lik Silvane Armenulić, legendarne pevačice iz Jugoslavije, koja je umnogome uticala na tok života čuvenog muzičara Tome Zdravkovića.

 

 

— Ovo je moja prva velika filmska uloga. Radila sam na dosta projekata, ali su to u glavnom bile serije i na filmu neke manje uloge. Svaka mi je na svoj način važna, draga i bitna. Kao prvu ulogu, koja je važna i bitna za mene jeste film „Igra u tami“ koja je rađena po istoimenoj predstavi. Sa druge strane, film „Toma“ je za moju karijeru najznačajniji — rekla je Tamara.

 

1 / 10 Foto: Glossy.rs

 

Inače, Bjela je mesecima tragao za lik Silvane, nije odmah mogao da nađe koja bi to bila adekvatna glumica koju bi pozvao na kasting, a onda se setio Tamare, s obzirom na to da je radio sa njom na filmu „Montevideo, Bog te video“.

 

Bila sam pozvana jedina na kasting, što znači da su mene videli u toj ulozi. Ali, kao na svakom ozbiljnom kastingu i projektu, oni to moraju da provere. Pre toga smo radili, ali je mnogo prošlo od naše prve saradnje. Bila sam na prvom probnom snimanju, kasnije na drugom, onda na trećem. Kada se birao glumac za Tomu Zdravkovića, isto sam bila na probnim snimanjima. Za sve to vreme nisam znala da sam dobila ulogu, mada sam pretpostavljala da ću igrati Silvanu, ali nisam želela to da izgovorim dok mi nije javljeno zvanično. Nekoliko meseci kada je sklopljena cela ekipa, i meni je javljeno da sam dobila ulogu. Tek sam tada smela da se radujem, a pre toga sam se nadala — ispričala je Tamara za Blic.

 

 

makonda-tracker