Posle ovoga nema spavanja: REC 2 u multipleksu Kolosej

0
Film iz kultne španske horor franšize REC – REC 2, priča o zgradi u Barseloni opsednutoj stanarima zaraženim demonskim virusom, od četvrtog novembra biće na redovnom repertoaru multipleksa Kolosej

REC 2 pripada podžanru horor filmova snimljenih kamerom iz ruke kako bi se stekao utisak da je korišćen materijal koji su snimili sami akteri filma. Ovaj horor film premijerno je prikazan na 66. Venecijanskom festivalu, a bio je na programu i drugih prestižnih svetskih festivala.

Tokom prvog vikenda prikazivanja u Španiji REC 2 je bio prvi na listi gledanosti, i po broju gledalaca imao je najbolji bioskopski start godine u Španiji.

Sledeći uspeh prva dva filma, reditelji su se razdvojili kako bi snimili još dva nastavka i tako ispričali celu REC priču. Pako Plaza objasniće nastanak virusa u filmu REC 3: Genesis, a Hoze Balahuero okončaće svet sa REC 4: Apocalypse.

REC 2 pripada podžanru horor filmova snimljenih kamerom iz ruke, dokumentarističkim pristupom, kako bi se stekao utisak da je korišćen materijal koji su snimili sami akteri filma. Prvi REC upoznaje publiku sa izbijanjem zaraze i akterima događaja, dok drugi priča priču o strahotama koje se dešavaju unutar zidova kada je zaraza u punom jeku.

Pogledajte trejler:

makonda-tracker