otvorila dušu

Minja Miletić: Želim da postanem majka (FOTO)

0
Popularna televizijska novinarka, koja je nedavno skrenula pažnju javnosti kad je u svojoj emisiji uporno insistirala na odgovoru jednog svog gosta, političara na odgovornoj funkciji, tvrdi da je privatno nežna, emotivna i popustljiva, otkriva da joj najveće zadovoljstvo pričinjavaju igre sa trogodišnjom sestričinom i priznaje kako jedva čeka da postane majka...

 

Story: Obrazovani ste, uspešni, odlično izgledate, morate li da budete još i hrabri?

 

- Samo radim svoj posao. Za svaki intervju pripremam se kao da mi je prvi i postavljam pitanja za koja smatram da interesuju svakog građanina. I, eto, uvek insistiram na odgovorima. Možda je to samo sada malo više skrenulo pažnju javnosti. Sagovornika morate pažljivo da slušate da bi znali šta treba da ga pitate i da ponavljate pitanje dok ne odgovori. Nakon tog intervjua, meni je odmah u studio ušao drugi gost i tek kad se završio Jutarnji program, pitala sam ekipu: Hej, ljudi, kako je bilo? Uopšte nisam imala neki osećaj, ali oni su rekli da je bilo super. Uvek pitam kolege, pogotovu ljude iza kamera, jer oni sve pomno slušaju i njihov sud izuzetno mi je važan. Čini mi se da su objektivni.

 

Story: Da li vam se i inače dešava da kad želite nešto da razjasnite sa muškarcem, on traži čašu vode?

 

- Morate da razlikujete privatno od profesionalnog, a ako bi suvoparno koristili analogiju, to valjda znači da sa mnom mora da bude neko ko je još hrabriji od mene.

 

Story: Pošto ste diplomirali medicinu, niste nastavili s tim poslom, ali sigurno ste imali ideju šta biste voleli da specijalizirate?

 

- Volela sam ginekologiju i maštala da ću to raditi jednog dana. Međutim, život me je odveo u potpuno drugom pravcu. Zapravo, dok sam studirala, već sam radila na televiziji. Petnaest godina sam u ovom poslu i nekako sve ide po redu. Takva sam bila u gimnaziji i na fakultetu, učila sam, radila i ništa mi se nije desilo preko noći. Promenila sam razne televizijske kuće, prvo sam čitala vesti, potom radila kao novinar, pa tek onda postala urednik. Sve nekako ide svojim tokom.

 

Vanvremenski stil kao koncept: 10 modnih zapovesti Minja Miletić

 

Story: Ipak, uprkos sistematičnosti i tome što sve ide svojim tokom, u okruženju u kom je mahom ultimativni ženski cilj udaja, vi ste sami?

 

- Ko kaže da sam singl, pod broj jedan?

 

Story: Prema raspoloživim informacijama, niste udati.

 

- Izgleda da se u Srbiji veza priznaje jedino ako se udaš. Možda prvo treba da uspem u karijeri, pa da se onda ostvarim na drugim životnim poljima, kao supruga i majka, prvenstveno ovo drugo. To mi je važno i tako nešto zaista želim.

 

Story: Pričali ste da vam je majčinski instinkt proradio najpre zahvaljujući sestričini Uni, ali zar ne bi trebalo da to u vama probudi neki muškarac, ako već sve kod vas ide po redu?

 

- Pa, dobro, naravno da će me čovek s kojim ću imati dete prevashodno interesovati kao osoba za ceo život, ali drugačije razmišljate kad postanete zreliji. Ne gledam na stvari sada isto kao pre pet ili deset godina. Uostalom, to za majčinski instinkt rekla sam pošto mi je postavljeno pitanje da li želim da se ostvarim kao majka. I naprosto sam na njega odgovorila.

 

foto: Luka Šarac

Story: Hrabrost i neumoljivost koju profesionalno pokazujete, lepo se slikaju pred kamerama, a koliko su upotrebljive u privatnom životu?

 

- Privatno sam vrlo emotivna i popustljiva, posebno prema onima koji umeju da mi pronađu žicu. Ko zna – zna. Taj stav koji imam pred kamerama ne nosim kući. To je dobro za posao, ali potpuno sam drugačija u svom domu. Emotivac sam, Rak u horoskopu, podznak Škorpija, sva sam satkana od emocija.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker