kao sav normalan svet

Dok ne promeni ovo, sigurno neće gostovati u majčinoj emisiji: Srpska Nikol Kidman otkrila šta joj mama najviše zamera

1
S glavnom junakinjom novog filma Zdravka Šotre "Santa Maria della Salute" razgovarali smo o tome kako je na velikom platnu oživela lik žene koju mnogi doživljavaju kao ideal, nada li se karijeri u Holivudu i još mnogo čemu...

 

foto: Promo

Story: Jesu li Vam starije kolege pomagale savetima?

 

- Kako ne. Bez njih... Mislim da bih uradila valjda nešto (smeh), ali ne bih ovoliko uživala u celom procesu. Veoma sam im zahvalna, imala sam takvu sreću! Kao prvo Vojin, koji je predivan partner, a neverovatan čovek, divan, dobar, on samo postavi pitanje, ne kaže ništa, zagolica ti maštu i sve ti se odjednom otvara. Ti odjedanput radiš! Imala sam sreću da mi Nela Mihailović igra majku, tu je i Aleksandar Đurica... Zaista je bila neverovatna ekipa i blagoslovena sam direktnim partnerima.

 

Tanja Peternek-Aleksić: Kao svaka normalna kuća

 

Story: Lenka je bila spremna sve da rizikuje zbog ljubavi. Da li je i Tamara Aleksić takva?

 

- Uh... To je jako dobro pitanje koje jako dugo pokušavam da postavim Tamari Aleksić. Trenutno nas dve ne razgovaramo, malo smo u svađi, pa ću, kad prođe ludilo oko premijere i počnu božićni praznici, morati da sednem s njom i održim jedan ozbiljan razgovor.

 

Story: Vaše kolege u Holivudu ponekad moraju da prođu kroz velike transformacije zbog uloge. Šta je najdrastičnije što biste Vi uradili?

 

- Znam da zvuči kao floskula, ali zavisi od uloge. Kada biraš koju ćeš ulogu da prihvatiš, ako si taj tip glumca, onda ćeš prihvatiti nešto što se tiče tebe: ili ima neku poruku, ili je dobra ulogu, ili su dobre kolege, ili u krajnjoj liniji može da ti poboljša finansijsku situaciju... Mislim da ne znam dokle bih išla. Mislim da je metod-gluma jako interesantna, iako je sad malo prezastupljena, to je nije prava metod-gluma kojom se bave u Holivudu, to je već sad izvrgavanje svega toga. Glumac ulazi u lik i ostaje u njemu ceo dan - to je već doza ekscentričnosti. To njemu možda otvara neke stvari, ali ti, hteo-ne hteo, kad nađeš "zajednički jezik" sa svojim likom, sve je između tebe i njega, ne mora to da zna iko drugi. Ako to budem radila, verovatno nećete ni znati.

 

makonda-tracker