Otvoreno o novim izazovima

Jelena Tomašević Bosiljčić: Suprug i ćerka moja su najveća sreća

0
Dok se priprema za solistički koncert u Beogradu, popularna pevačica otkriva kako je proslavila petogodišnjicu braka, koje je nedoumice i strahovi muče kada je reč o vaspitanju naslednice Nine i priznaje da se neizmerno raduje proširenju porodice
foto: Andreja Damnjanović

Story: Ima li u vašem braku sitnih trzavica, kako rešavate nesuglasice?
- Male čarke zanimljive su i dobrodošle, sve je to stvar privlačne energije između ljudi koji se vole i koji eventualne probleme znaju da reše na pravi način – ljubavlju.
 

Story: Umete li da priznate grešku i kažete: Izvini?
- Naravno, to je osnovno pravilo duhovnog napretka.
 

Story: Jeste li ljubomorni?
- Više nisam. (Smeh)
 

Story: Vaš suprug Ivan radio je na snimanju jedne serije u Rusiji. Kako ste prebrodili razdvojenost?
- Nisam je ni osetila. Taman prođe nekoliko dana, a Ivan se vrati iz Rusije na predstave, pa opet ode. Onda kada ponovo počne da mi nedostaje, on dođe i tako ukrug. U suštini, bilo nam je veoma zanimljivo.
 

Story: Kako znate i ocenjujete koji su postupci ispravni kada je reč o roditeljstvu, muče li vas ikakve sumnje ili nedoumice?
- Svakog dana pitam se da li sam dovoljno dobra majka mojoj devojčici. A onda shvatim da je i ona meni data da bih neprestano radila na sebi kako duhovno, tako i fizički, da budem bolji čovek i spremnija za borbu s raznim iskušenjima. Postala sam hrabrija zahvaljujući njoj. Pročistili su mi se prioriteti kada je reč o raznim situacijama, ali i ljudima.
 

Story: Kakva je Nina devojčica, na šta ste najponosniji kada je o njoj reč?
- Još je mala, ali najviše me raduje to što je ona vesela, vedre prirode i voli ostalu decu. Najviše bih volela da upravo ove tri osobine zadrži u životu. Ima talenata, rekla bih više od Ivana i mene, ali videćemo šta će je interesovati i čime će ona želeti da se bavi.
 

Story: Šta biste rekli, kakva ste mama?
- Jedna moja mudra prijateljica rekla je: Od viška ljubavi niko se nije razboleo, tako da je moj stav upravo takav. Uz to, ipak treba postaviti određena pravila i granice u ponašanju kako bi dete imalo u isto vreme ljubavi i samopouzdanja, ali i osećaj roditeljskog autoriteta.
 

Story: Čime vas ćerkica razneži?
- Svakoga dana to čini novim izjavama ljubavi.
 

Story: Koliko utičete na muzički ukus svoje ćerke i da li ona voli pozorište?
- Idemo na dečje predstave, kao i u bioskop, gledamo sve crtaće koji su za njen uzrast. Slušamo dečje pesmice, ona sama zna šta joj se sviđa i ja je slušam. Ne želim da joj namećem svoj ukus. Moje je da joj ponudim širok muzički izbor, ali uvek na kraju pustim nju da odluči.
 

Story: Da li su vam od svega važniji osmesi supruga i ćerke?
- Apsolutno. Oni su moja sreća i sve počinje i završava se sa njima.
 

Story: Kako najviše volite da provodite vreme kada je porodica na okupu, kako izgleda vaš savršen dan?
- Ustanemo ujutru, spremamo doručak svi zajedno, onda odemo u šetnju na Košutnjak, pa u bioskop, u povratku svratimo na ručak u neki restoran i uveče Nina pravi predstavu za nas.
 

Story: Razmišljate li o proširenju porodice, traži li Nina brata ili sestru?
- Deca su uvek dobrodošla! Mali anđeli.
 

Story: O čemu maštate i smatrate li sebe srećnom ženom?
- Hvala bogu na tome što mogu da kažem za sebe da jesam srećna žena. Sreća je biti zadovoljan samim sobom i onim što nam je život priredio. Mislim da sve kreće od nas samih i onoga kako mi zračimo prema okolini.
 

Story: Kakvi su vam poslovni i privatni planovi za naredni period?
- Nakon beogradskog koncerta, planiram turneju po Srbiji i regionu. Vidimo se 25. oktobra u Sava centru!
 

makonda-tracker