iskreno o porodici

Milan Štrljić: Supruga je moj čvrst oslonac

0
Jedna od velikih zvezda bivše Jugoslavije, glumac Milan Štrljić, ističe da svaki slobodan trenutak posvećuje porodici, supruzi Daši i sinu Franu i otkriva da tajna njegovog dve decenije dugog braka leži u bezgraničnom poverenju i još većoj ljubavi
foto: Robert Gašpert

- Najvažniji su poverenje i srce! Bez supruge Daše ništa ne bih mogao da uradim. Ona je moj čvrst oslonac i daje mi mir. Sin Frane besprekorno govori engleski, voli borilačke veštine i želi da uči japanski – otkrio je glumac koji je u karijeri ostvario brojne antologijske uloge, a nedavno je pokrenuo otvaranje Umetničke akademije u Splitu.


- Inicirao sam da se studije glume otvore na splitskoj Umetničkoj akademiji, jer je bilo jasno da Split gubi utakmicu sa Zagrebom. Svi mladi koji završe glumu u Zagrebu nastoje da ostanu u tom gradu... Umesto da nam deca odlaze na fakultete u druge gradove, osnovali smo studije glume. Inače ne predajem samo u Splitu nego i u Dubrovniku i Zadru. Akademija je nastala kao potreba i osećam je kao nešto svoje što me drži u kontaktu sa strukom, a lepo je videti i kako studenti napreduju – kaže Milan koji se osvrće i na novu ulogu koju tumači u seriji Zlatni dvori.


- Lik Begovca tek je u fazi rađanja jer moramo da snimimo još dosta epizoda. Ima još prostora da se Vinko pokaže, mnogo karakteristika i slojeva. Zasad znamo da je uspešan poslovan čovek s porodičnim problemima. Pokušava da ne zapusti porodicu, emotivan je prema rodnom kraju i svojoj Slavoniji – objašnjava Milan koji se rodio u Tordincima pokraj Vinkovaca pa je na neki način i sentimentalno vezan za tu ulogu.


- Moj Vinko živi u Zagrebu, ali rodom je iz Slavonije i barem je malo zadržao naglasak. Pokušavam da spojim standardni jezik sa slavonskim naglaskom. To me veoma raduje! – završava Milan Štrljić.
 

( Napisala: Antonija Nazor, Pripremila: Milica Prelević )
makonda-tracker