Iskreno o ličnim i profesionalnim iskušenjima

Marko Kešelj: Bez podrške porodice bio bih izgubljen

0
Poznati košarkaš i jedan od naših najtalentovanijih šutera kaže da je za svoje uspehe na parketu zahvalan unutrašnjim pobedama koje je ostvario prethodnih meseci nakon veoma turbulentnog perioda s kojim se suočio
foto: Vladimir Šporčić

Story: Na koji način pronalazite motivaciju za nove uspehe u periodu kada se sve ne odvija onako kako ste očekivali?
- Motivacije mi nikada nije nedostajalo, a sigurno je bilo i grešaka s moje strane tokom sportskog razvoja koje se mogu pripisati mladosti ili nečem drugome, ali najbitnije od svega jeste to da ih shvatite i menjate se. Treba pokazati i hrabrost da se čovek suoči sa problemima u životu koji mu se dese, a ja sam taj ispit već mnogo puta polagao.

 

Story: Košarkaši reprezentacije Srbije vratili su se iz Rija sa srebrnom medaljom. Kakve emocije kod vas budi ovaj uspeh?
- Kao i kod celokupnog našeg naroda, fasciniran sam uspehom koji su naši sportisti postigli. Konkretno, što se košarkaša tiče, zaista sam presrećan. Još se osećam kao član te generacije i svaki njihov uspeh ili neuspeh doživljavam kao svoj. Od srca im čestitam na istorijskom podvigu. Ne treba da ponavljam koliko smo mi kroz ceo život povezani velikim drugarstvom. Sa Milošem Teodosićem išao sam u školu, Stefana Markovića i Milana Mačvana poznajem 20 godina, dok mi je Miroslav Raduljica kao član porodice.

 

Story: Nedavno ste se našli i u jednoj veoma zanimljivoj ulozi – pozajmili ste glas jednom junaku iz crtanog filma Ledeno doba. Kako je došlo do ovog angažmana?
- Iznenada! Marko Kon pozvao me je telefonom i pitao da li sam zainteresovan da učestvujem u projektu. Ideja mi se veoma dopala, nikada nisam imao priliku da se oprobam u nečemu sličnom, pa sam bez mnogo razmišljanja prihvatio poziv jer mi se sve to učinilo kao dobra zabava. Cela ekipa bila je fenomenalna prema meni, pomogli su mi da brzo savladam tremu i zabava je mogla da počne. Rezultate možete da ocenite u bioskopima.

 

Story: Moglo bi se reći da ste se prethodnih godina, na neki način, povukli iz medija. Zbog čega?
- Odgovor na to pitanje vrlo je jednostavan. Ja sam sportista i sav publicitet koji meni prija vezan je isključivo za sportske rezultate. Ako je u pitanju pojavljivanje u neke druge svrhe, to je uglavnom zabave radi ili ima humanitarni karakter. Medijsko pojavljivanje na silu nikako nije u mom fazonu.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

makonda-tracker