Iskreno o ličnim i profesionalnim iskušenjima

Marko Kešelj: Bez podrške porodice bio bih izgubljen

0
Poznati košarkaš i jedan od naših najtalentovanijih šutera kaže da je za svoje uspehe na parketu zahvalan unutrašnjim pobedama koje je ostvario prethodnih meseci nakon veoma turbulentnog perioda s kojim se suočio
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Šarmantni košarkaš Marko Kešelj (28), o čijim su uspesima govorili i neki od najuglednijih srpskih trenera poput Svetislava Pešića i Dude Ivkovića ističući kao njegove najveće prednosti to što je karakteran igrač, prošle sezone karijeru je nastavio u grčkom klubu Lavrio. Iako ove godine nije uvršćen u nacionalnu selekciju, o kvalitetima ovog sportiste sa Voždovca svi imaju samo reči hvale. Ipak, gledaoci nisu često imali priliku da se raduju njegovim partijama na terenu jer nije imao profesionalni angažman. Upravo zbog snažnog karaktera koji ga odlikuje, Marko je prevazišao sve unutrašnje lomove s kojima se suočavao iščekujući angažman, a ljubav koju gaji prema košarci još od najranijeg detinjstva, uticala je na to da ne odustane ni kada su mnogi mislili da će upravo to učiniti. Najveću podršku imao je u porodici koja je zaslužna za njegove afinitete prema ovom sportu, s obzirom na to da su mu i majka i otac bili košarkaši. Svoj ljubavni život vešto se trudio da sačuva od očiju javnosti, ali na zadovoljstvo pripadnica lepšeg pola, Story otkriva da je košarkaš ponovo slobodan. Prijateljstva koja je sa saigračima gradio i danas traju, a neke od njih smatra kao članove porodice. U intervjuu za magazin Story, Marko govori o ličnim i profesionalnim pobedama koje su ga u prethodnom periodu osnažile kao igrača i čoveka, ali i motivisale na nove uspehe.


Story: Početkom godine pisalo se o vašem transferu u grčki klub Lavrio. Kakvi su vam dalji planovi kada je reč o košarci?
- Proveo sam zaista lepih dvanaest meseci u ovom grčkom klubu. Ambicije su mi velike jer smatram da sam spreman da ispunjavam zadatke na mnogo višem nivou nego 2015. godine. Ovog leta mnogo vremena posvetio sam individualnom radu i iskreno se nadam da ću u narednoj sezoni ponovo pokazati sve kvalitete koje posedujem.

 

Story: Nakon potpisivanja ugovora o nastavku sezone u Grčkoj, govorilo se kako je ovo način da počnete da gradite karijeru ispočetka. Kako vi na to gledate?
- Čudan splet okolnosti doveo je do mog odlaska u Lavrio i znam da je mnoge to iznenadilo pa bi možda bilo zanimljivije pitanje šta je dovelo do te situacije. Međutim, to je priča za neku drugu priliku. Duboko sam uveren da dokle god je čovek zdrav i motivisan, on ima šansu da se bori i postigne ono šta želi. Hvala bogu, zdrav sam i više nego motivisan.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

makonda-tracker