Željko Samardžić - Ponosan sam na svoje ćerke

U okviru turneje na kojoj promoviše novi album Kojim dobrom milo moje, Željko Samardžić je protekle nedelje posetio svoj rodni Mostar, a ekskluzivno za Story.rs priča kako se proveo u gradu u kom je rastao, zaljubio se i gde su mu rođena deca
0
1 / 3 Foto: Story Arhiva

Neprikosnoveni ljubimac ženske publike, pevač Željko Samardžić, ceo život je proveo okružen nežnijim polom, uz suprugu Maju i tri ćerke, Sanju, Danijelu i Minju. Koliko ceni i poštuje žene pokazuje i time što svake godine na osmi mart priređuje koncert za sve svoje obožavateljke. Nedavno je izdao novi album Kojim dobrom mila moja i snimio dva spota u kojima je ponovo pokazao i svoj glumački talenat, koji je svojevremeno otkrio igrajući zapaženu ulogu u seriji Složna braća.

Story: Snimili ste interesantne spotove za pesme Živi bili pa videli i Ja kunem se u ljubav. Kako ste se osećali tokom rada na tako zanimljivom projektu?

- Moram priznati da baš i ne uživam u tome da po čitav dan, a nekada i duže, poziram, glumim i odgovaram na zahteve režisera, ali sama pomisao da će od toga nastati odlični spotovi, daje mi motiv da to uradim na najbolji mogući način. Vrlo sam zadovoljan kako je urađen nedavno objavljeni spot za pesmu sa novog albuma, Kojim dobrom mila moja. Nekako je optimističan i veseo. Imam ulogu konobara koji služi piće, ali uz to, i tople reči koji pomažu različitim ljudima u različitim okolnostima: od devojčice koja prodaje cveće, preko ostavljene mlade, do simpatičnog para koji ne dozvoljava da ih godine sputaju. Mnogo meni dragih ljudi učestvovalo je u snimanju, pa mi je bilo jako lepo u kafiću, u kome i inače provodim dosta slobodnog vremena. Ponekad čak i poslužim piće svojim prijateljima, kao u spotu, posto je to lokal mog prijatelja i kuma Neše Dizela.

Story: Vaša ćerka Minja učestvovala je na Beoviziji. Jeste li zadovoljni kako je protekao njen nastup?

- Ona je imala neverovatnu tremu i to je ono čega sam se najviše i plašio. Ipak je težina prvog nastupa učinila svoje i poprilično joj svezala grlo. Ponosan sam na nju i drago mi je sto je Minja ponela pozitivne utiske iz svega toga. Na njoj je da odluči da li i na koji način želi da gradi svoju karijeru.

Story: Sada su se slegli utisci sa koncerta u Areni, kakvo vas sećanje veže za taj važan dan?

- Dosta sam razmišljao o tom koncertu i mogu vam reći da mi je pre svega jako drago zbog reakcija ljudi, moje publike. Prezadovoljni su atmosferom, a mnogi mi kažu da sam uspeo da sve podignem na viši nivo u odnosu na prethodne koncerte. Bilo je veselo i najvažnije da smo se svi predivno zabavljali. To je bio moj treći koncert u Areni i mnogo sam ponosan i neopisivo zahvalan mojoj publici kojoj i dugujem ovo zadovoljstvo.

Story: Da li su vam unuci Luka i Aleksa bili na koncertu, slušaju li oni vaše pesme?


- Naravno, bili su na koncertu i, koliko sam mogao čuti, poprilično su se lepo zabavljali. Čini mi se da im je Ljubavna adresa najdraža od novih pesama.

Story: Kako najradije provodite vreme sa njima?

- Nažalost, nisam ja taj koji određuje pravila igre. Oni su klinci prepuni energije, pogotovu stariji Luka, tako da sve češće u pomoć zovem suprugu Maju ili njihove roditelje.

Story: Proteklog vikenda bili ste u Mostaru, kako ste se proveli u svom rodnom gradu?

- Nešto što mi uvek neopisivo prija jeste ta klima i plavetnilo neba iznad Mostara. Tamo je već sve probeharalo i uveliko se oseća proleće, meni najdraže godišnje doba u Mostaru. Bio sam kratko, na dan dva i žao mi je što nisam mogao da ostanem duže.

Story: Da li ste već isplanirali godišnji odmor?

- Naravno! Već početkom jula, verovatno ću biti na svom brodiću u Bokokotorskom zalivu. To je ono što me ispunjava i što godinama unazad praktikujem. Pasionirani sam pecaroš i to mi je najbolji način da se odmorim i napunim baterije.

Ksenija Konić

makonda-tracker