Emina Jahović - Sinovljevom osmehu ne mogu da odolim

2
Pop pevačica Emina Jahović-Sandal otkriva kako se izborila sa nesigurnošću nakon porođaja i priznaje da je rođenje sinčića Jamana učvrstilo njen brak sa turskim kolegom Mustafom
foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Za dvadesetsedmogodišnju pop pevačicu Eminu Jahović-Sandal najsrećniji trenutak u životu bio je momenat kada je osmog avgusta prošle godine u američkoj bolnici u Istanbulu na svet donela sina Jamana, plod ljubavi sa dvanaest godina starijim turskim kolegom Mustafom Sandalom. Srećni supružnici svoju bajkovitu romansu krunisali su brakom trinaestog januara 2008, a čarobnu svakodnevicu na najlepši način upotpunio im je mališan zbog kojeg su potpuno promenili navike. Za razliku od mnogih koleginica prelepa pevačica se, pošto se ostvarila u ulozi majke, još intenzivnije posvetila svojoj karijeri, ponesena najtananijim emocijama koje joj daju snagu za rad. O tome koliko je srećnija od kada uživa uz svog preslatkog sinčića, ali i o njihovim divnim zajedničkim trenucima Emina govori za Story.

Story: Kako ste proslavili dvadeset sedmi rođendan?

- Slavili smo u krugu prijatelja, uz japansku i kinesku kuhinju. Bilo je zaista divno jer smo imali nekoliko slavlja dan za danom. Mustafin rođendan je jedanaestog, moj petnaestog, a godišnjicu braka obeležavamo trinaestog januara, pa nam je potrebno vreme da se oporavimo od dobrog provoda.

Story: Da li vas je suprug obradovao glamuroznim poklonom?

- Mustafa je praktičan i ne razume zašto toliko često idem u šoping. Svaki drugi dan se iz grada vratim sa novom torbom ili cipelama, a njemu kažem da sam ih kupila prošle godine. Volim kada mi poveruje, ali on zaista zna šta vredi i traje pa me uvek obraduje klasičnim poklonom za sva vremena, što je učinio i ovog puta.

Story: Šta se u Mustafinom i vašem odnosu promenilo otkako ste se venčali?

- Manje smo ljubomorni, a više se volimo i verujemo jedno drugom. Ranije mi je on bio dečko ili muž, a sada je otac mog deteta i to mu je najveća titula. Uz mog Jamana, pokojnog oca Nusreta, i brata Mirsada, Mustafa je najvažniji muškarac u mom životu.

Story: Da li je Mustafa zahtevan suprug kojeg morate da pitate za sve, ili kao svaka mudra žena, nađete način da bude onako kako vi želite? 

- Kakav god žene nivo obrazovanja imale, brak i bračni odnosi su u principu slični. To je nešto što se uči iz iskustva, a ne iz knjiga. Vaspitana sam tako da čoveku svog života ispunjavam sve želje pa čak i onda kada znam da nije u pravu. U takvim situacijama se malo povučem, ali na kraju dobijem sve što želim. Moj muž je i više od zahtevnog, jer osim toga što želi da sam stalno sa njim,  hoće i da ga podsećam kako svake sekunde mislim na njega. Naravno i on je jednako pažljiv prema meni.

Story: Hoćete li uskoro dovesti Jamana u Srbiju?

- Planiram to čim otpočnu pripreme za promociju mog novog albuma, što će se desiti verovatno na proleće.

Story: Da li suprug i vi delite obaveze oko bebe?

- Dadilja i ja hranimo i presvlačimo Jamana, a Mustafin i moj zajednički posao jeste da ga okupamo i da se sa njim igramo. Mustafa je relativno kasno dobio dete pa je bukvalno opsednut sinom.

Story: Jeste li se dvoumili kada ste odlučivali da dojite svog naslednika?

- Ne, jer u Turskoj to nije nešto oko čega žena može da se dvoumi, pošto nema izbora. Poznato je da je majčino mleko puno imunoglobulina koje nijedno drugo nema i koje detetu formira imunitet. Smatram da je nepromišljeno da bilo koja majka oduzme svojoj bebi pravo na nešto tako važno. Dojenje ne ugrožava izgled mojih grudi, a za to je kriva genetika.

Story: Kako ste nakon porođaja tako brzo uspeli da vratite devojačku liniju?

- U trudnoći sam dobila samo devet kilograma, pa se moja kilaža uz obaveze oko deteta vremenom vratila na staro.

Story: Jesu li vašem detetu porasli prvi zubići?

- Nisu, još čekamo taj trenutak. Jaman se zbog toga ponekad uznemiri, a  mi ga onda vozimo u automobilu dok se ne smiri, jer mu to prija.

Story: Čime vas sinčić najviše iznenađuje, a  čemu se najslađe smeje?

- Moj Jaman je ozbiljna beba i osmehuje se isključivo onima koji su mu stalno u blizini. Nedavno smo se zajedno smejali, što je zasluga gospođe koja nam posprema kuću i ume da ga razveseli. Ali nakon njenog jednodnevnog odsustva, nije hteo ni da je pogleda. Potpuno ju je ignorisao i trebalo mu je nekoliko dana da joj oprosti (smeh). Najviše me razneži njegov osmeh. U stanju sam da plačem od sreće satima.

makonda-tracker