viktorijin anđeo

Nazivali su je debelom, "otkrivena" je kad se najmanje nadala: Najlepša Mađarica na svetu ima životnu neobičnu priču

0

Devojka koja je prekjuče ko zna koji put očarala svet lepotom, na reviji modne kuće Victoria's Secret, u modelingu je završila sasvim slučajno, a on joj je pre nekoliko godina pokazao koliko surov može biti.

'Viktorijin anđeo' i mađarski model Barbara Palvin na reviji brenda  Victoria's Secret u Njujorku
"Viktorijin anđeo" i mađarski model Barbara Palvin na reviji brenda Victoria's Secret u Njujorkufoto: Mike Coppola / Getty images / Profimedia

U Njujorku je pre nekoliko večeri održana dugo iščekivana revija brenda Victoria's Secret, koja je okupila neka od najvećih imena svetskog modelinga.


S krilima na leđima su prošetale Điđi Hadid, Adrijana Lima i mnoge druge čuvene lepotice.

 

Nije izostala ni Barbara Palvin, mađarska manekenka koja je svojevremeno predstavljena kao prvi plus size model pomenute modne kuće.

 

Mađarska manekenka Barbara Palvin na reviji brenda Victoria's Secret
Mađarska manekenka Barbara Palvin na reviji brenda Victoria's Secretfoto: Mike Coppola / Getty images / Profimedia

Karijera Barbare Palvin


Rođena je u Budimpešti 1993. godine, a "otkrivena" je sasvim slučajno: dok je šetala s mamom, prišao joj je čovek iz jedne modne agencije.

 

Svoj prvi editorijal je snimila te 2006. godine, kada se fotografisala za Spur Magazine, a potom se preselila u Aziju, gde je dobila brojne ponude.


Od tada se fotografisala za naslovnice najpoznatijih časopisa sveta, kao što su Vogue, L'Officiel, Marie Claire, Glamour, Elle, Allure, GQ, Harper's Bazaar, Numéro...

 

 

Na modnoj pisti je debitovala 2010, sa 17 godina, kada je prošetala na reviji italijanske modne kuće Prada, a potom je sarađivala s najvećim imenima kao što su brendovi Vivienne Westwood, Louis Vuitton, Miu Miu...

Izabrali smo Barbaru jer izgleda izvrsno, kao spoj mlade Bruk Šilds i Natalije Vodijanove – rekla je Miranda Almond, nekadašnja modna urednica u britanskom izdanju magazina Vogue.


Upravo rusku lepoticu Barbara izdvaja kao jedan od svojih uzora, rame uz rame sa slavnom Kejt Mos.

 

Barbara Palvin na crvenom tepihu
Barbara Palvin na crvenom tepihufoto: EPA-EFE/ANDRE PAIN

Barbara Palvin – plus size?!


Ipak, najviše pažnje privukla je kao "Viktorijin anđeo", što je zvanično postala 2019, nakon višegodišnje saradnje s kućom Victoria's Secret. Iako je sam brend nikada nije nazvao plus size modelom, svi svetski mediji preneli su da je ona prva plus size lepotica koja nosi krila ove kuće.


Vaaaau. Dobila sam mnogo bezobraznih komentara da sam debela. Pa, nisam mršava kao kad sam imala 18 godina. Ali stvarno ne smatram sebe debelom – poručila je Barbara na Tviteru.

 

Barbara Palvin na reviji modne kuće Victoria's Secret 2018.
Barbara Palvin na reviji modne kuće Victoria's Secret 2018.foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Na društvenim mrežama usledila je tirada. "Ako je ona plus size, ja sam veličine kamiona", "Kako ih nije sramota, kakvu poruku šalju?", "Devojka izgleda savršeno"... neki su od komentara.


Iako nikada nije spadala u kategoriju krupnijih modela, Barbara se iz nekog razloga uvek susretala s takvim komentarima i dobijala neprijatna pitanja, pa je tako i pred poslednu Victoria's Secret reviju jednu novinarku zanimalo kojoj će se hrani manekenka "prepustiti" posle šoua.

 

Ona je delovala kao da joj pitanje ne prija, a odgovorila je da joj je prošli put dečko doneo brzu hranu posle revije i da tada "zaista nije jela zdravo", što sada nije slučaj.

 

Barbara Palvin na reviji modne kuće Victoria's Secret 2018.
Barbara Palvin na reviji modne kuće Victoria's Secret 2018.foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Ovog puta sam slušala svoje telo, tako da sam jela šta god da mi se jelo. I nikad nisam izgledala bolje – zaključila je kroz osmeh.

 

Godine ljubavi s poznatim glumcem


U međuvremenu, lepa Mađarica nastavila je da gradi uspešnu karijeru i okušala se kao glumica u nekoliko filmova, a u julu 2023. godine se udala za američkog glumca Dilana Sprausa, s kojim je u vezi od 2018. godine.

 

Par je rekao "da" u Albertirši, mađarskom gradiću u kom su se venčali i njeni roditelji, i to u istoj crkvi u kojoj je sklopljen njihov brak, a Barbara je uzela prezime Spraus.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

makonda-tracker