"molim te, ostavi nas na miru!"

Šumaherov sin otkrio da je njegova majka tukla oca toliko da je došla policija: Tužni detalji o raspadu porodice

0

Nakon što je se Ralf Šumaher deklarisao kao gej, otvorena je Pandorina kutija loših odnosa u njegovoj porodici, a sada je njegov sin bio prinuđen da se obrati majci javno.

Kora Birnkman i Ralf Šumaher zajedno imaju jedno dete.
Kora Birnkman i Ralf Šumaher zajedno imaju jedno dete.foto: Juergen Tap / imago sportfotodienst / Profimedia

Nekadašnji vozač Formule 1 Ralf Šumaher, inače brat legendarnog Mihaela Šumahera, ovog leta je iznenadio sportsku i svetsku javnost kada je svetu ponosno predstavio svog dečka Etjena i time konačno potvrdio glasine nakon višedecenijskih spekulacija o njegovoj orijentaciji.


Sportisti su čestitale brojne poznate ličnosti, a među onima koji su se oglasili je bio i njegov sin David, koji je istakao da stopostotno podržava svog oca.


U međuvremenu, odnos Ralfa Šumahera s Davidovom majkom Korom počeo je da se urušava. Par je konačno zakopao ratne sekire posle razvoda pre nekoliko godina, ali je njihovom prijateljstvu došao kraj nakon Korinih neočekivanih komentara o njegovom "izlasku iz ormana".

Šumaherova bivša supruga rekla da je da je s Ralfom "protraćila najbolje godine svog života", a sada se oglasio njihov sin, koji je na Instagramu ponovo uputio podršku svom ocu, ali je potom obrisao ovu objavu.


Inače ne bih hteo javno da govorim o porodičnim pitanjima jer takvim temama nije mesto na internetu – počeo je David. – Nažalost, moja majka izgleda stvari gleda drugačije. Vreme je da se tome stane na kraj: samo želim da živim u miru, da ostvarujem svoje ciljeve i da me ne pitaju o stvarima za koje moje majka optužuje tatu i mene.

 


On je dodao da je njegova majka imala "mentalne probleme" otkako on zna za sebe.


Roditelji su mi se razveli 2015. godine, a majka mi je tada pretila da će, ako ne budem živeo s njom, uništiti moje snove o tome da budem vozač jer mi neće potpisivati neophodna dokumenta – napisao je David.


Od tada ona nije bila dovoljno dobro mentalno da brine o meni, a nisam hteo da odrastam u okruženju u kom je po ceo dan jedino bitno koliko je moj otac loša osoba, jednostavno više nisam hteo da budem u njenoj blizini – istakao je Ralfov i Korin sin.

 

Ralf Šumaher i Kora Birnkman bili su u braku od 2001. do 2015. godine
Ralf Šumaher i Kora Birnkman bili su u braku od 2001. do 2015. godine foto: EPA/Rainer Jensen

Dogodio se i incident kada je htela da me uzume od rođenog oca protiv moje volje, pa su stvari toliko izmakle kontroli da smo morali da pozovemo policiju pošto nije prestajala da tuče mog oca – otkrio je on. – Neprestane optužbe protiv mog oca koje mi je usađivala u glavu govore loše samo o njoj i čak nisu ni blizu istine.

Moj otac je uvek davao sve od sebe da ima dobar odnos s mojom majkom. Godinama me je tata iznova ubeđivao da joj pružim novu šansu. Uvek sam to odbijao jer nemam ni želju ni živaca da ponovo prolazim kroz isto, da budim stare uspomene i doživljavam ista iskustva – poručio je.


– A to kako se ponaša sada je potpuna sramota, roditelji su mi razvedeni već devet godina! Molim te, ostavi nas na miru i pusti nas da živimo svoje živote, a i mi ćemo pustiti tebe – napisao je David.

 


Ralf Šumaher i Kora Birnkman bili su u braku od 2001. do 2015. godine i zajedno dobili samo jedno dete, sina Davida, koji danas ima 22 godine. On je pošao stopama svog slavnog oca i strica Mihaela Šumahera, a trenutno vozi u takmičenju 2024 ADAC GT Masters.

 

BONUS VIDEO

Danijela Dimitrovska: Razvod je smrt bez umiranja

 

makonda-tracker