njen ponos

15 godina kasnije na istom mestu: Ćerka slavne teniserke je porasla, igra za reprezentaciju mamine domovine i prelepa je

0

Svi ljubitelji tenisa sećaju se čuvene fotografije Kim Klajsters sa ćerkom nakon osvajanja US Opena 2009, a Belgijka se sada vratila u Njujork sa svojim prvim detetom i pokazala nam da to nije bilo tako skoro kao što imamo osećaj...

Kim Klajsters sa suprugom Brajanom i ćerkom Džejdom na US Openu 2009.
Kim Klajsters sa suprugom Brajanom i ćerkom Džejdom na US Openu 2009.foto: Sven Simon / imago sportfotodienst / Profimedia

Nedavno završeni US Open bio je, kao i obično u ovo doba godine, jedna od glavnih sportskih vesti, a ove godine je privukao još više pažnje zbog ranije eliminacije Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, kao i zbog pobede Janika Sinera, koji je upleten u doping skandal.


Ipak, još jedan razlog zašto se priča o US Openu jeste povratak Kim Klajsters na teren u Njujorku u društvu njene ćerke Džejde, na isto mesto gde smo ih prethodno videli zajedno 2009. godine.


Belgijska teniserka i petostruka osvajačica grend slemova, osvojila je tada svoj drugi US Open, kada je u finalu savladala Karolinu Voznijacki, a s tribina ju je bodrila ćerka. Nakon što je Kim osvojila pehar, Džejda, neodoljiva devojčica plave i kovrdžave kose, pridružila se mami na teniskom terenu.

 

Džejda Linč i Kim Klajsters na US Openu 2009. godine
Džejda Linč i Kim Klajsters na US Openu 2009. godinefoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

Čak 15 godina kasnije, Kim Klajsters, koja se ne eksponira u javnosti i vrlo retko imamo priliku da je vidimo, vratila se u kompleks "Flešing Medous" ove godine kao specijalna gošća, a njena ćerka ponovo je bila uz nju. Ovog puta kao skoro odrasla devojka, jednako šarmantna, uz jednako ponosan osmeh njene slavne mame.

 

Džejda Linč i Kim Klajsters na US Openu 2024.
Džejda Linč i Kim Klajsters na US Openu 2024.foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Fotografije iz 2009. i 2024. preplavile su društvene mreže, a mnogo pažnje privukla je objava koju prati komentar "Osećam se tako staro".

Porodica Kim Klajsters

 

Kim Klajsters je dobila Džejdu sa svojim suprugom Brajanom Linčom, bivšom košarkašakom zvezdom i, trenutno, trenerom, za kog je udata od 2007.

 

Par je dobio ćerku 2008, nedugo nakon smrti teniserkinog oca i čuvenog fudbalera Lea Klajstersa, a Džejdin dolazak na svet opisala je kao "najbolji trenutak njenog života". Nakon nje, par je dobio i sinove Džeka 2013. i Blejka 2016. godine, a porodica živi na relaciji Bre-Nju Džerzi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @tennisdaddies


Dvoje starije dece Kim Klajsters odlučilo je da pođe stopama svog tate, pa Džejda i Džek treniraju košarku, a Džejda nastupa za reprezentaciju Belgije do 16 godina.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Đoković: Hoću da igram do 45, kao Tom Brejdi

 

makonda-tracker