ljubavni trougao

Usred doping skandala, slavna teniserka "šutnula" Janika Sinera – i to nakon što se saznalo da je ljubila Nika Kirjosa

0

Italijanskom teniseru ne cvetaju ruže ni na profesionalnom, ni na privatnom planu.

Janiku Sineru ne cvetaju ruže ni na jednom polju
Janiku Sineru ne cvetaju ruže ni na jednom poljufoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Svetski teniski vrh trenutno je u središtu skandala kakav se ne pamti u poslednjim decenijama.

 

Italijanski teniser Janik Siner (23), koji je nedavno osvoji broj 1 na ATP rang listi, našao se u žiži javnosti zbog dva pozitivna doping testa.

 

Ova vest ne samo da je šokirala tenisku zajednicu, već je izazvala i lavinu reakcija koje su zapalile medije širom sveta.

 

Sinerova situacija predstavlja pravi test za njegovu karijeru, koja je do sada bila prepoznatljiva po vrhunskim rezultatima i obećavajućim performansama.

 

I dok za njega samoga ovo predstavlja daleko više od testa samog sporta, Janikova nevolja dodatno je pogoršana zbog oštrih reakcija kolega i medijskih napisa.

 

Jedan od najglasnijih kritičara bio je kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos, koji se već odavno proslavio svojim izjavama i ponašanjem na terenu.

 

Kirjos, poznat po svojoj nepopustljivosti, nije propustio priliku da javno komentariše situaciju sa Sinerom, što je dodatno uzburkalo tenisku zajednicu.

 

No, drama je dodatno pogoršana zbog nedavnog otkrića da je Kirjos 2020. godine kratko bio u vezi sa Sinerovom devojkom, ruskom teniserkom Anom Kalinskajom.

 

Ova veza, koja je bila relativno nepoznata javnosti, dodala je još jedan sloj kompleksnosti celokupnoj situaciji.

 

S obzirom na to da se sada raspravlja o potencijalnim sukobima interesa i ličnim rivalitetima, nije iznenađujuće što su neki komentatori sugerisali da su međuljudski odnosi možda igrali ulogu u trenutnim napadima na Sinerov status i integritet.

 

Nik Kirjos i Ana Kalinskaja zabavljali su se kratko tokom 2020.
Nik Kirjos i Ana Kalinskaja zabavljali su se kratko tokom 2020.foto: Instagram

Što je još gore za Sinerovu situaciju, Kalinskaja je sa svog Instagram profila uklonila sve zajedničke fotografije sa njim. Ova odluka, koja se poklopila sa trenutnim skandalom, može se tumačiti kao znak da je teniserka odlučila da se distancira od svoje veze sa Sinerom u trenutku kada je on u najtežoj fazi svoje karijere.

 

Iako nije bilo službenih izjava o razlozima za ovu odluku, mnogi analitičari sugerišu da je ovo dodatno pogoršalo Sinerovu poziciju u javnosti, a relevantni italijanski mediji navode da ovaj potez jasno ukazuje na raskid sportskog para.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Đoković i Siner igraju piklbol

 

makonda-tracker