i dalje nasmejan

Kako danas izgleda "najsrećniji Srbin na planeti"? Osvojio je Holivud, prešao devedesetu, a imao je život za divljenje

0

Čuveni ugostitelj, glumac i biznismen Dobrivoje Tanasijević zahvalan je na životu koji je do sada vodio.

Dan Tana u Plavoj dvorani Sava centra gledao je balet 'Raspućin'
Dan Tana u Plavoj dvorani Sava centra gledao je balet "Raspućin"foto: M.M./ATAImages

Dobrivoje Tanasijević, poznatiji po pseudonimu Den Tana, jedan je od najpoznatijih, a svakako i najdugovečnijih Srba u Holivudu. Rođen je 1933. godine, a iako je rođen i odrastao u Beogradu, tokom godina je, spletom različitih životnih okolnosti, emigrirao u Holivud.

 

On je rođen 1933. godine, a ostvario se kao ugostitelj, ali i glumac i producent. Iako je isprva želeo da bude fudbaler, te je u mladosti igrao za Crvenu zvezdu, tok njegovog života bio je mnogo drugačiji nego što je nameravao.

 

Posedovao je i fudbalski klub, ali mu je najveću slavu i bogatstvo doneo restoran "Dan Tanas" u Los Anđelesu, koji i danas okuplja krem Holivuda.

Ipak, on ne zaboravlja svoj Beograd, pa je fotografisan u srpskoj prestonici, gde je prisustvovao baletskom spektaklu Raspućin u Plavoj dvorani Sava centra, a iako je prešao devedesetu, izuzetno je vitalan, nasmejan i spreman da i dalje uživa.

 

1 / 4 Foto: M.M./ATAImages

Nakon odlaska iz Srbije, živeo je u Kanadi, pa potom u Holivudu, gde su ga zapazili filmski producenti i dali mu nekoliko sporednih uloga u filmovima.

 

Ne samo što se bavio glumom, on je bio i producent, a o svojim uspesima govorio je za RTS.

 

Bavio sam se glumom, bio sam i producent,producirao 8 filmova, bio sa dva filma u Kanu, Milena Dravić je tada proglašena za najbolju glumicu godine. Moja ćerka je preuzela tu kompaniju i danas već ima 20 Oskar nominacija. Kompanija se zvala Bata prodakšn, a sada je to Magnolija films, i ja sam još uvek član Akademije i u komitetima koji biraju najbolji strani film i najbolji američki film, jer sam ja član branše producenata koji finansiraju te filmove — govorio je Dan Tana.

 

Dan Tana
Dan Tanafoto: M.M./ATAImages

Zbog čega smatra da je najsrećniji čovek na planeti?

 

Kako je istakao, on sebe vidi kao najsrećnijeg čoveka i nikada se ne bi menjao ni sa kim.


— Vidim Dan Tanu kao najsrećnijeg čoveka na planeti Zemlji. Ne bih promenio svoj život, od prvog dana do današnjeg dana ni sa jednim čovekom. Želim da svaki čovek i svaka žena imaju bar 10 posto onoga šta sam ja imao u životu — zahvalan je na svemu Dan Tana, kako je rekao za RTS.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Srpkinja se udala za NBA zvezdu

makonda-tracker