bio pod dejstvom alkohola i droge

Otac mu je osuđeni robijaš, a on i sam često u centru skandala: Ko je uhapšeni sin norveške princeze o kojem bruji svet?

0

Sin norveške princeze Mete-Marit ima 27 godina i zbog nasilničkog ponašanja proveo je 30 dana u zatvoru u Oslu 

NIŽE SKANDAL ZA SKANDLOM
NIŽE SKANDAL ZA SKANDLOMfoto: Lise Åserud / AFP / Profimedia

Marijus Borg Hojbi, posinak norveškog prestolonaslednika Hakona, uhapšen je prošlog vikenda zbog napada na ženu u Oslu s kojom je bio u nekoj vrsti emotivne veze.


Nakon nemilog događaja princeza Mete-Marit odlučila je da propusti planirano putovanje na Olimpijske igre u Parizu 2024. kako bi bila sa svojim sinom.

 

On je prvo negirao zločin, a zatim se nakon puštanja iz zatvora ogasio i rekao da mu je žao što je sve izmaklo kontroli i da to toga nije smelo dođe.

Iako norveška kraljevska porodica nije toliko javnosti zanimljiva kao britanska, nakon ovakvih skandala svi su se zapitali ko je zapravo momak, koji je bio pod dejstvom alkohola i drugih opijata.

 

Prineza Mete-Marit je Marijusa dobila u vanbračnoj vezi koju je imala sa osuđenim zločincem Mortenom Borgom pre nego što je upoznala prestolonaslednika i udala se za njega. 


Evo šta znamo o Marijusu Borgu Hojbiju i njegovim vezama sa norveškom kraljevskom porodicom:

 

Ko su roditelji Marijusa Borga Hojbija?


Borg Hojbi je prvorođeni sin princeze Mete-Marit i osuđenog zločinca Mortena Borga. Malo se zna o njegovom biološkom ocu i kakav je njegov odnos sa njim danas. Iz majčinog braka sa prestolonaslednikom Hokonom ima dvoje polubraće i sestara – buduću kraljicu, princezu Ingrid Aleksandru i princa Sverea Magnusa.

 

Kako je princ Hakon upoznao princezu Mete-Marit?


Kvart festival – najveće norveško muzičko okupljanje – odigrao je važnu ulogu u ljubavnoj priči susreta njegove mame i prestolonaslednika Hakona. Princ i bivša konobarica su se prvi put ukrstili na jednoj od baštenskih zabava. Nekoliko godina kasnije, kada je Mete-Marit već rodila Marijusa, ponovo su "naleteli" jedno na drugo i zaljubili se. Nakon toga je usledilo i venčanje 2001. godine.

 

Marijus Borg Hojbi je vanbračni sin princeze od Norveške
Marijus Borg Hojbi je vanbračni sin princeze od Norveškefoto: EPA/VEGARD WIVESTAD GROTT

Da li Majrus Borg Hojbi ima titulu?


Kako je objavio Vašington Post, Borg nema kraljevsku titulu niti službene dužnosti. Takođe nije ni u redu sukcesije za norveški tron, dodaje Pipl.


Još 2017, njegova majka je potvrdila tu činjenicu u otvorenom pismu objavljenom na veb stranici kraljevske porodice.

 

- Marijus je oduvek imao ulogu koju je bilo teško definisati u javnoj sferi - napisala je ona. - On jeste i biće izuzetno važan deo naše porodice. Marijus je postao simbol neobičnog izbora koji smo napravili kada smo se venčali, a istovremeno neće obavljati javne dužnosti kao njegova braća i sestre. On ne bi trebalo da ima javnu ulogu i nije javna ličnost.

Živi relativno privatnim životom


Iako je odlučio da živi privatnijim životom, on je prisutan na društvenim mrežama, sa 68.000 pratilaca na Instagramu do danas – uključujući i princa Ahileja-Andreasa od Grčke i Danske među njima.


Još 2012. godine, kada je imao 15 godina, bio je umešan u bezbednosni skandal nakon što su mediji shvatili da na svom Instagramu objavljuje gde se nalazi norveška kraljevska porodica, prenosi Vogue Australia.

 

Danas uglavnom deli fotografije i video snimke svojih putovanja, svojih pasa i prijatelja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Srpska kraljevska porodica o princezi Elizabeti

 

makonda-tracker