preminuo od posledica karcinoma

SVIREPO ubistvo i suđenje veka: Zločin koji je okrenuo život O Džeja Simpsona i načinio ga jednim od NAJOZLOGLAŠENIJIH

0

Orental Džejms Simpson preminuo je od posledica karcinoma, a njegovo suđenje bilo je "suđenje veka u Americi".

O Džej Simpson je umro od posledica raka
O Džej Simpson je umro od posledica rakafoto: EPA/Ethan Miller / POOL

Ozloglašeni Amerikanac O Džej Simpson, bivši igrač američkog fudbala, umro je nakon borbe sa rakom, što je obelodanila njegova porodica.

 

Naš otac, Orental Džejms Simpson, podlegao je borbi sa rakom. Bio je okružen svojom decom i unucima. Tokom ovog perioda, njegova porodica vas moli da poštujete njihove želje za privatnošću i milošću — navodi se u saopštenju, prenosi američka televizija ABC.

 

Kažu da je bio okružen decom i unucima kada je umro u sredu uveče.

 

O Džej Simpson se poslednjih godina navodno borio sa rakom prostate, a njegovo zdravlje se u poslednje vreme pogoršalo zbog čega poslednjih nekoliko nekoliko puta bio u bolnici.

 

Orental Džejms Simpson bio je bivši igrač američkog fudbala i glumac, koji je jedna od najkontroverznijih ličnosti Amerike, a njegovo ime vezuje se za "suđenje veka". 

 

Simpson je bio jedan od najpopularnijih sportista kasnih šezdesetih i sedamdesetih godina, a njegova karijera donela mu je sjajne sportske upsehe.

 

On je počeo da se bavi i glumom, uključujući serijal filmova Goli pištolji, a sve se okrenulo naopačke kada je osumnjičen za brutalno ubistvo Nikol Braun Simpson, bivše žene, i njenog prijatelja Ronalda Goldmana u Los Anđelesu.

 

Zločin koji je preokrenuo život O Džeja Simpsona

 

Nikol Braun Simpson i Ron Goldman nađeni su ubijeni ispred njenog doma u junu 1994. godine.

 

O Džej Simpson optužen je za ubistvo bivše supruge i njenog prijatelja, ali je oslobođen
O Džej Simpson optužen je za ubistvo bivše supruge i njenog prijatelja, ali je oslobođenfoto: Jason Bean / UPI / Profimedia

O Džej Simpson je brzo osumnjičen, te su mu naredili da se preda policiji, ali pet dana posle ubistava, pobegao je svojim kolima sa bivšim kolegom, uz pasoš i masku!

 

Jurnjava za njim završila se ispred njegove kuće. Ipak, utvrđeno je da nije kriv za ubadanje bivše žene i njenog prijatelja. Međutim, mnogi i dan-danas nisu ubeđeni u njegovu nevinost!

 

Kasnije je odslužio 9 godina u zatvoru u Nevadi, nakon što je 2008. osuđen za 12 slučajeva oružanih pljački i kidnapovanje dva čoveka u hotelu u Las Vegasu.

 

 

Ozloglašeno suđenje pretvorio se u medijski haos: čovek je bio optužen da je u ljubomori ubio bivšu ženu, a ta žena se pre toga razvela od njega jer ju je tukao. Tu je bio čitav spektakularan tim advokata, a on je rekao da "apsolutno i stoprocentno nije kriv", te mahao poroti i šaputao im "hvala vam", kada su ga oslobodili 1995.

 

Poznato je da je jedan od njegovih branilaca na suđenju bio Robert Kardašijan, njegov dugogodišnji prijatelj. Porodice Simpson i Kardašijan bile su izuzetno bliske, a Robertova bivša supruga Kris i pokojna Nikol bile su najbolje drugarice.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Advokat Karličić: Ubistvo Danke nije zločin na mah

 

makonda-tracker