njegov ponos

Nije tipično dete poznatih: Ćerka Svetozara Cvetkovića nije željna medija, a znanjem često fascinira i svog slavnog tatu

0

Najstarije dete čuvenog glumca ne želi da se eksponira u medijima, što on poštuje, pa je, kako kaže, "drži van toga", ali je i te kako ponosan na svoju ćerku, koja je veoma mlada postigla mnogo.

Svetozar Cvetković pred  predstavu 'Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu) na 32. Belefu
Svetozar Cvetković pred predstavu "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu) na 32. Belefufoto: M.A./ATAImages

Glumac Svetozar Cvetković jedan je od umetnika koji su obeležili proteklih nekoliko decenija kada je reč o domaćoj kinematografiji i pozorištu, a gledali smo ga u nekim od najuspešnijih projekata.


Publika ga je obožavala u "Točkovima", "Nožu", "Turneji", "Crnoj svadbi" i mnogim drugim zapaženim filmovima i serijama, a on je uvek važio za glumca koji se ne eksponira u medijima bez potrebe i ne priča o svom privatnom životu.


Tako se Svetozar Cvetković tiho i razveo od koleginice Jelene Đokić, s kojom je bio u ljubavi dve decenije, ali javnosti su poznati pojedini detalji o njegovom privatnom životu.

Obožavani glumac s glumicom Jelenom Đokić je dobio sina Luku i ćerku Klaru, dok iz prvog braka – suprugom Dankom – ima ćerku Deu, koja je danas odrasla devojka.

 


Glumčeva starija ćerka je istoričarka umetnosti, a on je svojevremeno u emisiji "Sceniranje" na Kurir TV-u objasnio da ga nekada oduševi i bez reči ostavi njeno znanje.


Ona je u tom dobu da ne možete ni na šta da je upozorite. Toliko zna da ja ne mogu da pretpostavim koliko zna za sve vrste umetnosti. Radi na fakultetu kao asistent. Nekada sam nem na sve što uradi i svaka joj čast. Prošlo je vreme saveta – istakao je on gostujući u emisiji "Sceniranje".

 

Svetozar Cvetković u Narodnom pozorištu sa ćerkom Deom
Svetozar Cvetković u Narodnom pozorištu sa ćerkom Deomfoto: Marija Mladjen/ATAImages

Kako su pisali domaći mediji, Dea Cvetković je diplomirala i magistrirala istoriju umetnosti na Univerzitetu u Beogradu, a trenutno je i na doktorskim studijama.

 

Na svom profilu na Instagramu često deli različita umetnička dela koja je fasciniraju, a interesuje se za fotografiju, film, savremenu umetnost, putuje i posećuje muzeje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dea Cvetkovic (@deacv)

Dea, pored fantastičnih fotografija, ostavlja utisak i svojim interesantnim modnim izrazom, za koji je u jednom intervjuu objasnila da je posledica uticaja njene majke i aktuelnih trendova.

 

 Rekla bih da osnovu čine dve stvari tj. dva različita uticaja. Jedan dolazi od načina na koji se oblači moja mama ceo moj život, a i pre mog života. To podrazumeva jednostavne, dobro skrojene i struktuirane stvari, nešto slično Calvin Klein estetici iz devedesetih godina ili brendu Jil Sander generalno, dakle odlično napravljeni, klasični, jednostavni komadi –  kaže Dea. – Druga strana je nešto kičastija i ona dolazi iz svih mogućih oblika popularne kulture koje konzumiram

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dea Cvetkovic (@deacv)

 

Ona se, inače, bavi i fotografijom, a do sada je izlagala u Muzeju primenjenih umetnosti, Narodnom muzeju Srbije i u okrviru grupnih izložbi. Na svom profilu na Instagramu povremenu deli svoje zanimljive radove i jasno je da u pitanju veliki dar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dea Cvetkovic (@deacv)

 

Budući da nije zainteresovana da postane poznata ličnost, ona vodi svoj život ne deleći privatnost, a njen slavni otac poštuje njenu želju da se ne eksponira.


Ona živi neki život za koji uopšte ne bi želela da izlazi u javnost. Držim je van toga. Sve ono što je njeno, neka bude samo njeno – objasnio je Svetozar Cvetković u jednom intervjuu za Hello.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dea Cvetkovic (@deacv)

 

BONUS VIDEO
Svetozar Cvetković u "Sceniranju"

 

makonda-tracker