zanimljiva priča

Nikola Jakšić je heroj nacije, ali on je jednom važnu stvar stavio ispred vaterpola (i možda će vas iznenaditi koju)

0

Naši vaterpolisti plasirali su se u polufinale magičnim golom Nikole Jakšića, koji je u poslednjem momentu učinio gotovo nemoguće.

Nikola Jakšić bio je ključan igrač da se u poslednjem trenutku plasiramo u polufinale
Nikola Jakšić bio je ključan igrač da se u poslednjem trenutku plasiramo u polufinalefoto: Dado Đilas

Nakon poraza odbojkašica i košarkašica, ali i pobede košarkaša, vaterpolisti Srbije pošli su lepšim putem i uspeli da se plasiraju u polufinale Olimpijskih igara.

 

Srbija je savladala Grčku sa 12:11,a gol odluke postigao je neverovatnI Nikola Jakšić sekund pre kraja.

 

Sjajnim udarcem sa skoro polovine terena postigao je odlučujuć gol za pobedu, pa naši Delfini mogu da slave i dalju sreću će okušati u polufinalu, gde sledi i borba za sigurnu medalju.

 

Kontroverzna odluka NIkole Jakšića

 

Tadašnji najbolji igrač Partizana načinio je svojevremeno neobičnu odluku da sa timom ne otputuje na najbitniju utakmicu sezone protiv italijanskog ProReka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Jaksic (@njaksic)

 

Iako su mnogi nagađali šta je razlog, u pitanju je bio fakultet.

 

Nikola Jakšić ne putuje u Italiju. Izabrao je da obaveze na faklultetu postavi kao prioritetne u odnosu na duel sa velikim šampionima. Ali, šta je, tu je. Vodim momke kojima je ova utakmica na prvom mestu —tada je za "Sportski žurnal" rekao trener Vujasinović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Jaksic (@njaksic)

 

Nikola nije krio da ne želi da propusti obaveze na fakultetu i kolokvijume.

 

Tačno je, imam obaveze na fakultetu i zbog njih neću moći da igram protiv Pro Reka. Studiram na Pravnom fakultetu, ovo mi je prva godina.Čeka me bitan kolokvijum iz Rimskog prava i ne bih da ga propustim. Na fakultet dolazim kao odličan đak, dobro sam raspoložen, ali ima vremena da se to raspoloženje pokvari.Objasnio sam sve i ljudima u klubu, nisu mi ništa prebacili. Video sam neke izjave trenera Vujasinovića i nemam komentar na njih — rekao je tada Nikola.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ČUDA SE DEŠAVAJU: Priča o vaterpolo reprezentativki koja je pobedila rak koštane srži (KURIR TV)

 

makonda-tracker