umetnik u duši

Studirala je balet u Kanu, slikala se za Plejboj, ima veoma neobično zanimanje: Upoznajte rođenu sestru Bojane Maljević

0

Bojana je ponosna na svoju mlađu sestru, jedna drugoj su u životu velika podrška 

SESTRA BOJANE MALJEVIĆ JE NJENA NAJVEĆA PODRŠKA
SESTRA BOJANE MALJEVIĆ JE NJENA NAJVEĆA PODRŠKAfoto: Dragana Udovičić

Glumica Bojana Maljević često je u centru pažnje javnosti zbog posla kojim se bavi, ali i zbog zanimljivog privatnog života. Nedavno smo se prisetili njene ljubavne priče sa poznatim scenaristom, Slobodanom Skerlićem, s kojim ima i dvoje dece.

 

Ipak, nije samo on poznata ličnost u porodici naše lepe glumice. Rame uz rame već godinama uz nju stasava i njena mlađa sestra Ana Maljević, koju smo takođe više puta imali prilike da gledamo na malim ekranima.

 

Otac Bojane i Ane, poznati filmski i televizijski producent oduvek je svoje ćerke podsticao da rade ono što ih čini srećnima. Ana je od mame Katerine nasledila talenat za slikanje. Zahvaljujući roditeljima nikada nisu imale problem da izraze svoju kreativnost što ih je i učinilo poznatima.

Kao veoma mlada Ana je pokazala zavidan umetnički dar, a ni gluma joj nije strana. Ipak, svoje talente Ana je odlučila da razvija u drugom pravcu, pa je život posvetila baletu. 

 

Ona je sa 14 godina postala učenica baletske škole u Kanu gde je završila gimnaziju Sainte Marie. U Francuskoj je pohađala srednju i višu baletsku školu Rossella Hightowe, odsek za moderni, klasični i džez balet.

 

Još kao veoma mlada Ana je svoj talenat za balet pokazala na daskama koje život znače, a potom je upisala i završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Ana je članica Pozorišta na Terazijama, gde je ostvarila sjajne uloge u predstavama "Viktor ili deca na vlasti", "Čikago", "Kabare".

BOJANA I AANA SU JEDNA DRUGOJ NAJVEĆA PODRŠKA
BOJANA I AANA SU JEDNA DRUGOJ NAJVEĆA PODRŠKA foto: Damir Dervišagić

Ono što je izazvalo veliku pažnju javnosti, a tiče se Ane Maljević jeste njena odluka da se slika za Plejboj. Javnost je danima o tome bruja, a budući da je i to jedna vrsta umetnosti, Ani to uopšte nije smetalo.

 

Budući da još uvek nije našla partnera koji joj u potpunosti odgovara i s kojim je spremna da uplovi u bračne vode i zasnuje porodicu,  Ana je svoje slobodno vreme usmerila na drugu stranu. 

 

Posvetila se stvaranju ikona. U početku je sve izgledalo kao zabava, kao hobi, ali kasnije se pretvorilo u nešto mnogo ozbiljnije.

Upisala je master studije ikonopisa na Visokoj školi Srpske Pravoslavne Crkve za umetnost i konservaciju i završila ih 2019. godine.

 

Ipak, tu njenom obrazovanju nije kraj. Već naredne godine upisuje još jedne master studije, na istoj Akademiji i postala diplomirani ikonopisac, restaurator i konzervator štafelajnih slika u oblasti izabrane konzervacije i restauracije.

 

Bojanu i Anu osim sestrinske ljubavi veže i ljubav prema glumi, a baš kao i sestra u ulogama koje je odigrala Ana je bila maestralno.

Publika je imala priliku da je gleda u predstavama u Pozorištu na Terazijama, a poseban uspeh postigla je ulogama u ostvarenjima  „Viktor ili deca na vlasti“, „Čikago“, „Kabare“, a glumila je u filmovima „Mrtav ‘ladan“, „Ivkova slava“, „Čarlston za Ognjenku“, „Sestre“, kao i u seriji „Otvorena vrata“. 

 

Ana i Bojana su jedna drugoj velika podrška i uvek su tu da kada god je potrebno jedna drugoj daju oslonac. Zajedno se raduju, zajedno plaču, slave i uživaju u svakom slobodnom trenutku koji uvek provode zajedno .

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Bojana Barović o Nikolinom hodočašću u Grčku

 

makonda-tracker