VELIKA TRAGEDIJA

''SAMO SU DOŠLI I REKLI DA JE MRTVA'': Ispovest Eve Ras o preranoj smrti ćerke Krune

0

Posle niza pokušaja da se ostvari kao majka, kada joj je to napokon pošlo za rukom, desila se velika tragedija u životu Eve Ras

Eva Ras
Eva Rasfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Naša glumica Eva Ras iza sebe ima mnogo legendarnih uloga u filmskim i serijskim ostarenjima ali iza svih tih likova koji su nas zasmejavali krila se velika tuga i tragedija koju glumica nosi godinama u sebi.

 

U životu glumice dogodile su se velike porodične tragedije kao što je smrt supruga Radomira Stevića, potom potresna vest da joj je ćerka Kruna preminula, a onda i duga borba sa opakom bolešću.

 

Eva je drugo godina pokušavala da ostane trudna i sačuva bebu, pa joj je posle nekoliko pobačaja to pošlo za rukom i rodila je devojčicu Krunu 1969.

 

Lepu i talentovanu Krunu život je odveo u Pariz, ali sa samo 25 godina zadesila ju je kobna sudbina, odnosno, smrt.

 

Vest o tome je Evu zatekla na vratima njenog doma, što je jednom prilikom u emisji "Život kao takav" opisala:

 

- Saznala sam tako što su došla tri policajca dok sam se spremala da idem na festival na Palić. Mislila sam da je auto došao po mene. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vivstars.com (@vivstars)

 

Zvoni interfon, ja kažem da ću odmah sići dole, a oni odgovore: "Ne, mi ćemo doći kod vas".

 

Oni su mi saopštili da je ona umrla. Ja kažem: "Kako umrla kada sam juče razgovala sa njom?" Nisu imali nikakve papire i rekli su mi da idem u Ljermontovu gde takođe nisu imali nikakvu informaciju.

 

Pomislila sam da nije umrla. Tek trećeg dana sam dobila dopis. Za to vreme nisam znala šta se događalo u mojoj duši, bio je to 3. jul 1993.

 

Morala sam da učinim sve što sam mogla da se ona mrtva vrati u svoju zemlju, da ne ostane u Parizu, daleko od mene - ispričala je glumica.

 

 

Kako je istakla, sumnjala je da iza Krunine smrti stoji nešto vrlo složeno i opasno.

 

– Uz kovčeg smo dobili i nalaz obdukcije, francuska policija ništa nije otkrila i zapisali su da je umrla prirodnom smrću.

 

Ja sam kasnije pričala nekim mojim kumovima da se ona tamo u Parizu možda upetljala u neke mračne stvari, politiku, i da je zato francuska policija napisala onako u izveštaju.

 

Onda mi je moj kum Milenko Vučetić, pisac, rekao da pričam radnju kao iz filma "Nikita" i da to nema veze sa realnošću. Ne znam, tako je Bog hteo – rekla je glumica.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker