iznenada

Eva Ras nosi crninu 41 godinu nakon smrti muža: Udala se nakon 5 dana poznanstva, a sreću je prekinula TRAGEDIJA

0

Život Eve Ras obeležile su dve porodične tragedije.

Glumica Eva Ras živela je prekrasnu ljubav sa trećim mužem Radomirom Stevićem Rasom.
Glumica Eva Ras živela je prekrasnu ljubav sa trećim mužem Radomirom Stevićem Rasom.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Životna priča glumice Eve Ras nije nimalo laka. Ona se sa 18 godina udala prvi put i nakoin samo dve godine braka se razvela.

 

Drugi brak je trajao isto toliko, a baš kada je mislila da je završila sa udajom, upoznala je ljubav svog života.

 

Za Radomira Stevića Rasa se udala nakon 5 dana poznanstva.

 

- Ma, odmah posle mog drugog razvoda, imala sam 22 godine. Nisam se čak ni poljubila s njim, a već je insistirao na tome da me oženi. Saletao me je pet dana, a onda sam mu odgovorila: „Da, udaću se za Vas“. Tako je i bilo. Od dana kad sam postala njegova žena, zaista sam osetila šta znači prava sreća, a kasnije i kad smo dobili ćerku Krunu - ispričala je jednom prilikom Eva Ras za Novu S.

- Osnovali smo i Teatar nacionalne drame 1964. godine gde su se izvodila dela domaćih pisaca, a tri godine kasnije ja sam stekla svetsku slavu zahvaljujući ulozi u filmu „Ljubavni slučaj“. Čak i tada kad sam putovala i muškarci me bili željni, nikada nisam pogledala drugog. Aman, nikada nisam pala u iskušenje da pomislim, a kamoli da prevarim muža - pričala je glumica.

 

Međutim, potpuno iznenada, 1982. godine njen suprug je preminuo jednog dana došavši sa posla.

 

- Bila je to prekrasna ljubav. Pitam se Zašto sam osuđena da ostanem bez njega, bez mog Rasa? Posle njega samo želim da umrem i odem gore da buem s njim - ispričala je ona za Novu S.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vivstars.com (@vivstars)

Od tada ne skida crninu, a svojevremeno se prisetila za medije tog kobnog dana kada je ostala bez najveće životne ljubavi.

- Crninu ne skidam, niti ću je skinuti. Neka me sahrane s njom. Elem, bila sam na poslovnom putu u Budimpešti. Baš tog dana nije bio snimajući dan i predomišljala sam se da li da dođem u Beograd na nekoliko sati da budem sa mužem i detetom. Nešto mi nije davalo mira. U trenutku sam pozvana na telefon i saopšteno mi je da je moj muž umro od srčanog udara. Molim!?- ispričal je ona i dodala:

 

- Ostala sam šokirana. Kako, otkud, zašto? Nemoguće! Postavljala sam sebi milion pitanja. Bio je dobro kad sam krenula na put, nikakve naznake nije davao. Ne znam kako sam to podnela. Umrla sam tog trenutka s njim! Čak ni ćerka nije mogla da blaži tu bol i neodstatak koji sam osećala. Tri godine sam bila u teškojh depresiji. Niti sam želela da živim, niti da komuniciram s nekm - 

Eva Ras prvo je preživela smrt supruga, a onda i ćerke.
Eva Ras prvo je preživela smrt supruga, a onda i ćerke.foto: Antonio Ahel/ATAImages


Eva RAs je odlučila da ostane verna Radomiru Steviću Rasu, jer kako kaže "ljubav ne može da prestane zato što je on umro. 

 

- Moja ljubav prema njemu trajaće do moje smrti


Drugu tragediju, Eva Ras je doživela kada je 1993. godine iznenada ostala bez ćerke Krune, koja je pod neobjašnjivim okolnstima preminula u Parizu. 


Prošlo je 11 godina od smrti suprugu, kada je ostala bez ćerke.

 

— Taj dan je trebalo da idem na premijeru u Suboticu i čekala sam kola da dođu po mene. Zvoni interfon, ja kažem da ću odmah sići dole, a oni odgovore: "Ne, mi ćemo doći kod vas". Tri policajca su došla u moj stan i pitaju me da li je moja ćerka bila u Parizu, a ja kažem: "Pa, ona je sada tamo", a oni meni kao iz topa: "Pa, ona je umrla!" Tako sam ja saznala — s bolom je ispričala Eva pre nekoliko godina.

 

Eva Ras
foto: Marina Lopičić


— I, naravno, oni ništa ne znaju o tome, nego su me poslali da idem u Ministarstvo spoljnih poslova da mi oni kažu. Ali ni tamo ništa nisu znali. Pa su mi portiri rekli, onako, da me uteše valjda: "Ako niko ništa ne zna, možda je vaša ćerka i živa." To me je nekako držalo u nadi da zaista jeste. Na kraju su mi u policiji u Ljermontovljevoj rekli da je umrla, posle tri dana. Bio je to 3. jul 1993. godine- ispričala je Eva Ras i dodala:

 

- Jedva sam uspela, uz pomoć ministra spoljnih poslova i još nekih ljudi, da deportujem Krunino telo i da je ovde sahranimo. Uz kovčeg smo dobili i nalaz obdukcije, francuska policija ništa nije otkrila i zapisali su da je umrla prirodnom smrću. Ja sam kasnije pričala nekim mojim kumovima da se ona tamo u Parizu možda upetljala u neke mračne stvari, politiku, i da je zato francuska policija napisala onako u izveštaju. Onda mi je moj kum Milenko Vučetić, pisac, rekao da pričam radnju kao iz filma "Nikita" i da to nema veze sa realnošću. Ne znam, tako je Bog hteo -

 

 

BONUS VIDEO

 

"GURNULI SU ME SA LEĐA, HTELI SU DA BABA CRKNE!" Eva Ras otkrila kako su pokušali da je ubiju u 83. godini: BIO JE STAMPEDO

 

 

 

makonda-tracker