zanimljiva biografija

Ne sećate se odakle vam je poznata voditeljka Evrovizije? Gledali ste je mnogo puta, a njena životna priča je zamršena

0

U prvom polufinalu ovogodišnje Evrovizije, u kom je nastupila naša Teya Dora, voditeljke su bile na visini zadatka, a jedna od njih prvi put se našla u ovoj izazovnoj ulozi

Malin Akerman je jedna od voditeljki ovogodišnje Evrovizije u Malmeu, uz evrovizijsku veteranku Peru Mede
Malin Akerman je jedna od voditeljki ovogodišnje Evrovizije u Malmeu, uz evrovizijsku veteranku Peru Medefoto: EPA-EFE/Jessica Gow/TT

U Malmeu je juče otvorena 68. Evrovizija, najveće muzičko takmičenje na Starom kontinentu, na kom će se birati najbolja pesma Evrope za ovu godinu.


Srbija je nastupila u prvoj polufinalnoj večeri i plasirala se u finale, koje će se održati u subotu, 11. maja, a predstavnica naše zemlje Teya Dora dirnula je svet emotivnim izvođenjem pesme "Ramonda".


Veče proteklo u sjajnom raspoloženju, a najveći utisak ostavile su voditeljka i komičarka Petra Mede, koja je evrovizijska veteranka, i Malin Akerman, koja je bila iznenađenje za mnoge.

Ko je Malin Akerman?


Ukoliko ste već na prvi pogled pomislili da vam je plavokosa voditeljka poznata, niste se prevarili – ona je poznata holivudska glumica i igrala je u nekim od velikih filmskih hitova proteklih godina.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/Jessica Gow/TT

Malin Akerman rođena je u Stokholmu 1978. godine. Njena majka je model i instruktorka aerobika Pija Sundtrom, dok je njen otac broker Magnus Akerman. Kada je imala dve godine, njena porodica se zbog posla preselila u Kanadu, a posle četiri godine su se Malinini roditelji razveli, pa se njen otac vratio u Švedsku.

 

Ben Stiler i Malin Akerman u romantičnoj komediji 'Srcelomac' (2007)
Ben Stiler i Malin Akerman u romantičnoj komediji "Srcelomac" (2007)foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Nakon što se njena majka ponovo udala, Malin se s njom preselila u pokrajinu Ontario, a potom se Pija ponovo razvela, pa se porodica više puta selila, a Malin menjala škole.


Od detinjstva se bavila umetničkim klizanjem, u kom se takmičila profesionalno deset godina, a potom je ušla i u svet modelinga. Okušala se i kao pevačica, ali nikada o svom pevanju nije imala previsoko mišljenje i isticala je da je samouka i da je "vrištala kada ne bi mogla da ubode ton".

 


Ipak, njena velika ljubav bila je gluma, pa je počela da se pojavljuje i u manjim ulogama u TV serijama, a potom su stizale i ponude za filmove.

Među najvećim hitovima u kojima je igrala su "Braća Solomon", "Srcelomac", "27 haljina za venčanje", kao i "Nadzirači", u kom je stekla svetsku slavu kao Silk Spectre II, zatim serija "Milijarde"...

 


Proteklih godina nije igrala u tako velikim projektima, a počela je da nastupa i u švedskim ostvarenjima. Kako je istakla, mnogo joj znači to što je dobila poziv da bude voditeljka Evrovizije u njenoj rodnoj zemlji.


Ne mogu da opišem kako se osećam. Veoma sam uzbuđena i pomalo nervozna, ali u pozitivnom smislu. Uvek mi se sviđao Eurosong, biti deo ovog fantastičnog šoua zajedno sa Petrom je ostvarenje sna. Osim toga, Petra je jedna od najduhovitijih žena koje sam ikad upoznala – istakla je Malin nedavno za Eurovision.tv.


Kako je ona objasnila, s obzirom na njenu zamršenu životnu priču, nije sigurna da li je više Šveđanka ili Kanađanka.

 


Svaki put kada sam u Kanadi osećam se više kao Šveđanka, a svaki put kada sam u Švedskoj osećam se više kao Kanađanka. Pripadam na oba mesta i obe zemlje jednako volim – objasnila je Malin, koja ima švedsko i američko državljanstvo, dok u Kanadi ima dozvolu za stalni boravak.


Glumica je, inače, bila u braku s italijanskom muzičkom zvezdom Robertom Zinkoneom, s kojim ima sina, a od 2018. udata je za engleskog glumca Džeka Donelija.


Malin je jedna od poznatih ličnosti koje otvoreno pričaju o svom životu s disleksijom, koja joj često otežava posao.

 


Prestravim se kada imamo čitaće probe sa celom ekipom jer od mene stiže mnogo mucanja, moram prilično da se pripremam – iskrena je Malin, koja je, kako priznaje, zato često prinuđena da improvizuje.


Ona, inače, govori engleski, švedski, francuski i španski.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Danijel Alibabić o izboru za predstavnika na Evroviziji 2006.

 

makonda-tracker