iskrena

ODUŠEVLJENA BEOGRADOM, ALI I RAKIJOM: Holivudska zvezda nedavno je posetila Srbiju, pa otkrila šta misli o NAŠOJ ZEMLJI!

1

Glumica je priznala da joj je boravak u Mećavniku bio poseban

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Stana Katić koja radi i živi u Holivudu, bila je nedavno u poseti na Mećavniku, pa je podelila svoje utiske.

 

Glumica je priznala da joj je boravak tamo bio poseban, kao i da je upoznala velike umetnike, a doživljaj je opisala kao "san". Posebno ju je oduševilo ispijanje rakije sa lokalnim stanovnicima.

 

- Oduševio me je Mećavnik, definitivno je posebno mesto na svetu. Predivne su te male drvene kolibe koje su raštrkane po planini, kao u nekom snu. Tokom tih sedam dana imala sam priliku da budem u krugu neverovatnih umetnika kao što su Mišel Amatje, Slobodan Despot, Tankred Ramone i Ilarija di Karla. Zahvaljujući Kusturici, imala sam mogućnost da sedim sa svim tim velikim ljudima, da učim od njih, razmenim ideje, da istražim potencijale kinematografije, i to je za mene bilo neprocenjivo. Takođe, poseban utisak na mene je ostavilo druženje sa lokalcima uz ispijanje rakije - počinje razgovor za “Blic TV magazin” Stana Katić.

 

foto: Profimedia

Nedavno je u Bugarskoj radila na jednom projektu i tada je imala priliku da se upozna sa našim krajevima. Posebno ju je oduševio Beograd, za koji kaže da se neverovatnom brzinom menja nabolje.

 

- Tom prilikom sam posetila kako vašu prestonicu, tako i Zagreb, Split i neke delove Crne Gore. Bila sam iznenađena koliko je Beograd u procesu menjanja nabolje. Neverovatni restorani, odlični hoteli i mislim da je on sada ono što je bio Berlin pre deset godina. Takođe, mislim da je Evropa veoma svesna šta je Beograd danas, čak ga zovu “party town” - oduševljeno priča Stana Katić i dodaje da je njeno poznavanje srpskog jezika skromno.

 

- Razumem srpski i pričam ga sasvim solidno, ali intervjue više volim da radim na engleskom da ne bi došlo do nekog nesporazuma, jer je ovo ipak jezik na kojem radim. Ali ako bismo otišle na kafu, sigurna sam da bismo pričale neki miks srpskog i engleskog jezika i da bismo se savršeno razumele - rekla je ona.


 

 

makonda-tracker