BILO JE ILI - ILI

"I dalje se obuzdavam da ne pokleknem": Bila je u PAKLU ALKOHOLIZMA kao tinejdžerka, a onda je presekla

0

Glumica iz poznate serije ''Seks i grad'', imala je ozbiljne probleme sa zavisnošću kao tinejdžerka

Kristin Dejvis je imala problema sa alkoholizmom
Kristin Dejvis je imala problema sa alkoholizmomfoto: Jason Howard/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Znamo je kao blago kontraverznu, simpatičnu, otvorenu i smernu po pitanju rešenosti da nađe princa na belom konji i osnije porodicu - Kristin Dejvis je sušta suprotnost Šarloti iz čuvenog naslova ''Seks i grad''.

 

Kristin je dete razvedenih roditelja, a ta trauma ju je zadesila kada je bila jako mala. Izgubljena i neshvaćena, nije našla drugi način da se izrazi i istraži sebe već je potegla za alkoholom.

 

Kristin Dejvis na snimanju serije ''Seks i grad''
Kristin Dejvis na snimanju serije ''Seks i grad''foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Tada, jedva punoletna devojčica osećala se u potpunosti neshvaćenom, a jedini put ka slobodi i israživanju nje same otrkila je u ovom teškom poroku.

 

Jednom prilikom je za časopis TheWeek ispričala o svojoj otuđenosti i uplovljavanju u alkoholizam u Južnoj Karolini gde se preselila sa majkom i očuhom:

 

- Obično sam stidljiva, tako da mi je bio potreban nekakv ventil ili alatka da se iskažem. To sam pronašla u piću i ubrzo je jedno vodilo drugom.

 

Kristin Dejvis, Šarlot Jork
foto: iamkristindavis/Instagram

Ubrzo je popustila u školi, nizala loše ocene i danima bila omamljena od alkohola - ali postojala je jedna stvar koja je i u tim stanjima dovodila svesti, a to je gluma.

 

Upisala je časove glume ali zbog stanja u kome se svakodnevno nalazila morala je da izvaga i zaključi šta joj je bitnije, strast koja će je odvesti negde ili flaša koja će je samo još dublje vući u zavisnost.

Rešila je da uzme život u svoje ruke i otišla je na rehabilitaciju gde se uspešno izlečila i nastavila sa časovima glume a kasnije i uplovila u svet serije i filma.

 

Međutim, iako više od 20 godina ne konzumira ni kap alkohola, priznala je da su recidivi teški, te za gorepomenuti magazin je dodala:

 

- Stvarno je ponekad teško i ume da nedostaje opijanje. Nekad pomislim, biću sa prijateljima, oni će piti to crno vino, zar ne bi bilo dobro da popijem i ja?! Ali zaista nije vredno rizika, kad se sve stavi na tas.''

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker