zanimljiv život

Snimali su zajedno seriju, a privatno se — RAZVODILI: Lepotica iz "Varljivog leta '68" bila je u braku s kolegom

0

Glumica Andrijana Videnović bila je u braku s kolegom, s kojim je dobila i sina, a razvodili su se u specifičnom trenutku.

Andrijana Videnović kao Nevena Moreno u 'Varljivom letu '68'
Andrijana Videnović kao Nevena Moreno u "Varljivom letu '68"foto: Youtube Printscreen

Glumica i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Andrijana Videnović prvi put na filmskom platnu pojavila se sa svega dvadeset godina, a uloga profesorke sociologije Nevene Moreno u filmu „Varljivo leto '68“ obeležila je njenu karijeru.

 

Potom su usledile značajne uloge, u kultnoj seriji "Sivi dom", filmu "Više od igre", a karijerni uspesi samo su se nizali.

 

2012. godine ponovo je u filmu mala ulogu profesorke, ali izvan kamera, vodi potpuno miran život. Svila je dom s književnikom Draganom Jovanovićem Danilovom, a ima i sina Luku, nakon čijeg rođenja je napravila pauzu u karijeri.

 

 

Moj život sada izgleda tako da je kofer uvek spreman. Skoro svake nedelje putujem u Kosovsku Mitrovicu na Fakultet umetnosti na kom sam se, osim profesorske dužnosti, prihvatila i uloge prodekana za dramski odsek, gde zajedno s kolegama pokušavam da napravim najbolji dramski odsek u zemlji. Rad s posvećenim i vrednim studentima izazov je, podjednako kao i gluma. Kada osetim da je moja pedagoška metoda doprinela da se student otvori i da se novi glumac rodi, to uzbuđuje i čini me ispunjenom. Jedino teško i protokom vremena sve teže, jeste to što već 22 godine putujem i vozim 700 kilometara tamo i nazad Ibarskom magistralom – izjavila je jednom prilikom glumica.

 

Andrijana Videnović
Andrijana Videnović foto: Youtube Printscreen

 

Prvi brak Andrijane Videnović

 

U periodu od 2007. do 2008. Andrijana je igrala glavnu ulogu u seriji “Ljubav i mržnja”, gde je glumila maćehu i ljubavnicu Ivana Bosiljčića.

 

U toj seriji glumila je sa bivšim suprugom Brankom Đurićem, ali u periodu snimanja ove telenovele su se razveli.

 

Andrijana Videnović u seriji sa bivšim mužem Brankom Đurićem
Andrijana Videnović u seriji sa bivšim mužem Brankom Đurićemfoto: Youtube Printscreen

S mojim kolegom i ocem mog sina Brankom Đurićem ne živim već više od devet godina. Nismo se razišli u neprijateljstvu, ali rastali smo se i oboje imamo svoje privatne živote i partnere – rekla je Andrijana jednom prilikom

 

Branko Đurić
Branko Đurićfoto: Youtube Printscreen

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Poslednje reči Bore Kandića

 

makonda-tracker