tužile su se godinama

Novac za lečenje sina trošila je na – botoks: Slavnu glumicu je majka RODILA U ZATVORU, pa joj napravila PAKAO OD ŽIVOTA

0

Iako je vodila mirnu karijeru bez skandala, glavna glumica iz jedne od najpopularnijih serija svih vremena našla se više puta u tabloidima zbog toga šta joj je majka priredila

Lejton Mister ispred hotela Armani u Milanu
Lejton Mister ispred hotela Armani u Milanufoto: Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Američka glumica Lejton Mister ostala je upamćena po ulozi Bler Valdorf u čuvenoj seriji "Tračara", koja se premijerno emitovala od 2007. do 2012. godine, a lansirala je nekoliko zvezda.


Iako je, suštinski, glavu ulogu igrala Lejton, po slavi i uspehu ipak ju je nadmašila koleginica iz serije Blejk Lajvli, ali sama Misterova nastavila je da radi u zapaženim projektima.


Međutim, za razliku od lika koji ju je proslavio, Lejton Mister nije živela u "svili i kadifi". Za početak, na svet je došla – iza rešetaka.

 

Lejton Mister na crvenom tepihu
Lejton Mister na crvenom tepihufoto: NPA/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Život i karijera Lejton Mister


Prema podacima dostupnim na njenoj biografiji na Vikipediji, majka Konstans Lin rodila ju je u aprilu 1986, dok je bila u federalnom zatvoru, gde je služila kaznu zbog učešća u krijumčarenju marihuane s Jamajke u Ameriku.

Nakon što je donela Lejton na svet, majka je s njom provela tri meseca u tzv. "kući na pola puta", posebnom obliku delimičnog izvršenja zatvorske kazne, a potom je Konstans vraćena iza rešetaka.

 


Brigu o Lejton preuzeli su njeni baka i deka po ocu Daglasu Misteru, a glumica je kasnije pričala da je imala normalno detinjstvo, uprkos svemu.


Zbog toga sam shvatila da nikome ne možete da sudite, naročito vašim roditeljima, zbog stvari koje su radili u prošlosti jer se ljudi menjaju – rekla je jednom prilikom za People.


Kada je imala 11 godina, s preselila se u Njujork, gde je uskoro počela da radi kao model za čuvenu agenciju Wilhemina, a imala je priliku da sarađuje s modnom kućom Ralph Lauren i da je fotografiše Sofija Kopola. Snimala je reklame neko vreme, pre nego što se preselila u Los Anđeles, a kao tinejdžerka je počela i da glumica, počevši s epizodnom ulogom u seriji "Red i zakon".

 

Glumica Lejton Mister najpoznatija je kao Bler Valdorf u 'Tračari'
Glumica Lejton Mister najpoznatija je kao Bler Valdorf u "Tračari"foto: Vince Flores / INSTAR Images / Profimedia

Najveći uspeh svakako joj je bila "Tračara", posle koje je snimala brojne filmove i serije i u poslednje vreme uglavnom radi na dva do tri projekta godišnje.


Dok je snimala seriju "Okrug Orandž" verila se s kolegom Adamom Brodijem, kome je rekla "da" 2014, a potom su dobili ćerku Arlo 2015. i sina 2020.

Odnos Lejton Mister s majkom


Međutim, pažnju medija ponovo je, i to na vrhuncu svoje slave i dok je još igrala u "Tračari", privukla ne baš prijatnim stvarima – tužbom koju je podnela protiv majke. Lejton je, naime, 2011. tužila Konstans Lin, uz tvrdnju da je njena majka trošila na sebe novac koji joj je ona slala za mlađeg brata Aleksandera, koji ima brojne zdravstvene probleme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by celebsparade (@celebsparade)


U tužbi je navela da je Konstans, umesto na bolesnog sina, pare davala na "botoks i nadogradnju kose", a majka joj je uzvratila kontratužbom u kojoj je navela da je Lejton prekrišila verbalni ugovor koji su one imale i da je bila fizički nasilna. Navodno je glumica obećala majci 10.000 dolara mesečno, a slala je samo 7.500, a Konstans je istakla i da treba da joj pripadne veća suma jer je "žrtvovala sopstvenu sreću" kada se zbog Lejtonine karijere preselila u Los Anđeles.


Sud je, međutim, odbacio tužbu, a Konstans je potom optužila ćerku da je zvala socijalne službe i lagala da ona maltretira Aleksandera. Istragom je utvrđeno da glumica nije iznela takve tvrdnje, a pa je njena majka povukla tužbu za tri miliona dolara, koliko je tražila.

 

Adam Brodi i Lejton Mister imaju dvoje dece i zajedno su duže od decenije
Adam Brodi i Lejton Mister imaju dvoje dece i zajedno su duže od decenijefoto: Noam Galai / Getty images / Profimedia

Lejton je na kraju istakla da je voljna da plaća lečenje i školovanje svog brata, ali je negirala da je obećala da će majci davati 10.000 mesečno i odbacila to kao "smešno".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Iskustvo srpske glumice u Holivudu

 

makonda-tracker