nikad nije trpela

"Strpam stvari u kese za đubre i kažem – ISPRED SU, ĆAO": Ispovest srpske pevačice o 12 brakova i životu samohrane majke

0

Čuvena pevačica nije pričala detaljno o svojim ljubavima, ali je podelila svoj glavni princip: u ljubavi se ne trpi

Maja Odžaklijevska nikada nije odustajala od svojih principa
Maja Odžaklijevska nikada nije odustajala od svojih principafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Makedonska i srpska pevačica pop rok i džez muzike Maja Odžaklijevska uvek je otvoreno pričala o svom životu, iako nije otkrivala medijima mnogo konkretnih detalja o svojim ljubavima.


Kako je svojevremeno ispričala, 12 puta je imala veze koje bi mogle da se okarakterišu kao brak, a u svojim ljubavima nije trpela – kada bi primetila da joj nešto ne odgovara, to bi bio kraj.


Imala sam dvanaest takozvanih brakova. Kako dođe onaj momenat da krene zvocanje ili ponašanje koje mi se ne dopada, ja trpam sve stvari u kese za đubre i kažem: "Stvari su ti ispred". Ćao, doviđenja i novi brak – istakla je jednom prilikom.


Moja majka je govorila: "Jedan se otegao, drugi se protegao" – objasnila je ona.

Najveće životne radosti Maje Odžaklijevske svakako su njene ćerke Tea i Andrea, kao i unuci Konstantin i Luka. O svojim naslednicama je uglavnom brinula sama, pa ne krije da je u prošlosti imala veoma teške trenutke kao samohrana majka.

 

Život samohrane majke


Bilo je strašnih momenata dok sam podizala ćerke. Dešavalo se da jedemo keks sa vodom zato što nemamo para za mleko. Do te mere je bilo teško. Nisam mogla da radim, a nisam i dalje htela da pravim kompromise i pevam nešto što ne mogu, što želudac neće – ispričala je.

 

Maja Odžaklijevska bila je jedan od najlepših glasova Jugoslavije
Maja Odžaklijevska bila je jedan od najlepših glasova Jugoslavijefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Prema njenim rečima, jednom je pokušala da peva ono što nije njena "šoljica čaja", ali se potom zarekla da to neće ponoviti.


Doduše, jednom sam pokušala. Preko jednog menadžera iz Radio Beograda prihvatila sam tezgu u Nemačkoj kako bih zaradila novac za decu. Radili smo petak, subotu i nedelju. Posle ta tri dana rekla sam sebi "Nikad više" – istakla je Maja.


Ona se prisetila da ju je jedan prijatelj jednom prilikom zaposlio kao nadzorni organ u vulkanizerskoj radnji.

 

Maja Odžaklijevska posvećena je svojim ćerkama i unucima
Maja Odžaklijevska posvećena je svojim ćerkama i unucimafoto: Marina Lopičić

– Plata mi je bila oko 500 maraka, a do tada sam, kad otpevam samo jednu pesmu, dobijala 1.000! Ali bilo mi je u redu to, jer sam bila zahvalna što mogu da zaradim svoj dinar. Ne postoji osećaj nezadovoljstva kada pošteno zaradite novac. Dokle god je pošten posao, svaki dinar je veliki kao kuća – ispričala je pevačica.


Kako je dodala, dok je živela u Švedskoj sa svojom majkom, radila je kao bebisiterka, uvek imajući na umu majčinu rečenicu da "Bog nema ništa protiv poštenog posla".

 

BONUS VIDEO

Advokatica upozorila o nepredviđenim okolnostima tokom razvoda braka

 

makonda-tracker