"vanvremenska i moja"

Ćerki je dao MAJČINO IME, a nasledio je TATIN DAR: Sin veličanstvene Zlate Petković i muzičara je dobro poznato lice

0

Kako je istakao nakon iznenadne smrti glumice, njegova majka bila je vesela i vedra žena, za koju bi bilo nedopustivo da on padne u depresiju i seća je se u crnini

Zlata Petković kao Marija u serji 'Otpisani'
Zlata Petković kao Marija u serji "Otpisani"foto: TheTheatreArt/YouTube Printscreen

Proslavljena glumica Zlata Petković, jedna od najlepših filmskih i TV zvezda Jugoslavije, zauvek će biti upamćena kao Marija u "Otpisanima".


Bila je jedno od najupečatljivijih lica u našoj kinematografiji, pa je njena iznenadna smrt 2012, nakon moždanog udara, rastužila hiljade ljudi od Vardara do Triglava.


Najteže je ovaj gubitak, naravno, pao njenoj porodici, a poznato je da je Zlata decenijama bila u skladnom braku s kompozitorom Aleksandrom Sanjom Ilićem.

 

– Za ljubav sa Zlatom krivac je jedna dečja priredba. Ljubav je trajala 30 godina. Otišla je kako je otišla... Nije moralo tako da desi... Nisam stigao ni da joj kažem koliko je volim. Pala je samo i otišla u bolnicu. Lekari su je držali u veštačkoj komi, ali joj nije bilo spasa – pričao je Sanja.

 

Sanja Ilić godinama je predvodio grupu Balkanika
Sanja Ilić godinama je predvodio grupu Balkanikafoto: Dragan Udovičić

Zlata je, inače, kao 19-godišnjakinja na svet donela prvog sina Gvozdena, a o prvom braku i starijem detetu nikada nije govorila javno jer se nisu bavili javnim poslom.


Poznato je da je potom sa Sanjom Ilićem dobila sina Andreja, koji jeste dugo u javnosti, budući da je nasledio tatin dar za muziku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic)

 

On se bavi pevanjem, komponovanjem, pisanjem tekstova i muzičkom produkcijom, a uprkos tome ni on nije sklon izlaganju privatnog života.


Andrej se, inače, prošle godine oženio svojom izabranicom Vanjom, s kojom je deset meseci dobio ćerku po imenu – Zlata.


Možda će zvučati čudno, ali ja i dalje nisam svestan da se to dogodilo. Zasad normalno funkcionišem, s tim što svakodnevno imam neke svoje padove. Još uvek se nisam navikao na to da moje majke nema – rekao je Andrej za jedan list nakon majčine smrti

 

Andrej i Sanja ilić
Andrej i Sanja ilićfoto: Instagram Printscreen

Jedno je sigurno, ona ne bi želela da to loše utiče na mene, da padnem u depresiju, da nosim crninu... Ona je bila jedna vesela i vedra žena –istakao je muzičar.

 

Andrej nije mnogo priča o svojoj porodici u javnosti, a jednom prilikom je dirnuo pratioce na Instagramu podelivši fotografiju nastalu ispred spomenika Zlati Petković u Svrljigu.

 

Vanvremenska i moja – napisao je sin jugoslovenske i srpske glumačke zvezde.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrej Ilic (@andrejilic__)

 

BONUS VIDEO

Jugoslavija na Evroviziji

 

makonda-tracker