velika ljubav

Zavoleli su se kao deca, pa ih je život razdvojio: Sin i snaha Nebojše Čovića juče su blistali, a njihova priča je divna

1

Filip i Sanja Čović juče su bili među najzapaženijima na jednom gradskom događaju, a ovaj par u svakoj prilici izgleda skladno i zaljubljeno do ušiju. I tako još od tinejdžerskih dana...

Sanja i Filip Čović godinama su u braku i imaju dvoje dece
Sanja i Filip Čović godinama su u braku i imaju dvoje decefoto: Antonio Ahel/ATA Images

Bivši košarkaš Filip Čović, nekadašnji igrač Crvene zvezde i sin političara i sportskog funkcionera Nebojše Čovića, sinoć je bio među poznatim ličnostima koje su prisustvovale jednom slavlju u Beogradu.


Sportista je stigao u društvu supruge Sanje, a par je bio veoma elegantan. Veći utisak je, naravno, ostavila gospođa Čović, koja je ponela neobičnu crno-belu toaletu i crni blejzer, a par je pozirao zagrljen okupljenim predstavnicima medija.


Filip i Sanja Čović već godinama su u skladnom braku, a kako žive mirnim porodičnim životom ne viđamo ih često na gradskim događajima.

 

Sanja i Filip Čović poznaju se još od srednje škole
Sanja i Filip Čović poznaju se još od srednje školefoto: Antonio Ahel/ATA Images

Vreme uglavnom provode u društvu svojih mališana i ne eksponiraju se u medijima, ali su jednom prilikom podelili svoju romantičnu priču.

 

Par se upoznao još u školskim danima, kada su bili tinejdžeri, ali je veza bila kratkog daha.

 

Sanja i ja smo se prvi put sreli kada smo bili u srednjoj školi. Ona je išla u Zubotehničku, a ja u Sportsku košarkašku gimnaziju. Upoznala nas je zajednička prijateljica. Imali smo samo petnaest godina i počeli smo da se zabavljamo. Bila je to prava dečja ljubav, ali nije dugo trajala. Ostali smo prijatelji i bili smo u kontaktu godinama potom. Nismo se često viđali, ali smo se redovno čuli – ispričao je košarkaš za magazin Gloria.


Prošlo je neko vreme, a Filip i Sanja su se ponovo sreli kao odrasli ljudi.

 

Sanja i Filip Čović godinama su u braku i imaju dvoje dece
Sanja i Filip Čović godinama su u braku i imaju dvoje decefoto: Antonio Ahel/ATA Images

Bilo je leto 2009. kada smo se posle dužeg vremena slučajno sreli. Ubrzo smo ponovo počeli da se zabavljamo. Sve je bilo drugačije nego pet godina ranije kada smo prvi put bili par. Oboje smo postali zreliji, promenili smo se. Vrlo brzo smo znali da je to nešto što vredi negovati i čuvati, da je to ljubav za čitav život – objasnio je Čović.


Par je bio odlučan da se što pre ostvare kao roditelji, a u svoju odluku nisu sumnjali, pa su se već naredne godine venčali i dobili prvo dete.


Sanja i ja smo jako i iskreno želeli da mladi imamo decu. I moji i njeni roditelji su bili zabrinuti kada smo im saopštili da planiramo da se venčamo i dobijemo bebu. Sanji je tada bilo 20, meni godina više. Za razliku od njih, mi nijednog trenutka nismo brinuli niti smo sumnjali u ispravnost naše odluke. Vodili smo se čistim emocijama i bili sigurni da će sve biti savršeno – istakao je Filip.

 


Usledila je prosidba, koju košarkaš opisuje kao spontanu, "u kućnoj atmosferi, bez nekog posebnog scenarija", a potom su se venčali u krugu porodice i prijatelja i prvi put kao supružnici zaplesali uz pesmu "Hero" Enrikea Iglesijasa. Nakon što su rekli sudbonosno "da" u maju 2010, u oktobru iste godine došao je na svet njihov sin Matea, a četiri godine kasnije i njegov mlađi brat Luka.


Čovićeva supruga i on su na rukama istetovirali istu poruku – "The Best Thing About Me Is You", dok Filip na prstu ispod burme ima ispirisano ime svoje životne saputnice.


Sanja mi je u šali predložila da tako nešto istetoviram, da stoji u slučaju da izgubim burmu – rekao je.

 

BONUS VIDEO

Trening košarkaške reprezentacije

 

makonda-tracker