SLAVI SVE

SPRSKI VASKRS U DALEKOM DUBAIJU: Iako je Jelena bin Drai udata za šeika, ona se ne odriče svojih korena i svoju decu uči TRADICIONALNIM običajima (FOTO)

11

Asija, Hilal i Hamdan poštuju i majčine i očeve praznike

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

 

Žena ste koja može sve da ima, da li kuvate i spremate li specijalitete iz Srbije?

 

- Znam sve da kuvam, ali u poslednjih nekoliko godina nemam vremena, a nema ni potrebe jer naš kuvar kuva sve od naše domaće hrane. Došao je iz Bangladeša, ali pravi bolje sarme, pileći paprikaš, podvarak i krofne od bilo koga drugog. Doduše, jedino moja mama kuva bolje od njega.

 

Kako biste danas opisali vaš život?

 

- Onako kako sam i želela da bude kada dođem u četvrtu deceniju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

 

Kakve uspomene vas vežu za proslave praznika kada ste bili dete?

 

- Uvek smo slavili posnog Sv. Nikolu uz maminog šarana u luku, pasulj i proju. Divne su to uspomene, zbog toga Peđa moj brat i ja u Dubaiju pokušavamo da održimo našu tradiciju i da moja deca znaju, poštuju srpske običaje. Bez obzira na to što su druge vere.

 

Da li je teško biti žena jednog od najuticajnijih šeikova u Emiratima?

 

- U zavisnosti šta očekujete od života, partnera i on od vas. Moj suprug je izuzetno moralan i častan čovek sa izuzetno visokim poštovanjem životnih i bračnih vrednosti. Da budem iskrena, dobro ga pratim, više sledim njegov primer nego što bilo šta namećem. Želela sam da se udam za njega, sama sam ga birala i znam u šta sam se upustila. Teže mi je bilo na početku, da ga na tom nivou ispratim nego da se uklopim u arapski tradicionalni život.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

 

makonda-tracker