pobrala ovacije na premijeri

SEVERINA KOJIĆ PRIZNAJE: Ne zato što je moj, ali Igor je stvarno NAJBOLJI!

1

Popularna hrvatska pevačica sinoć je sa suprugom Igorom Kojićem prisustvovala beogradskoj premijeri filma "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", u kom su upravo njihove uloge privukle posebnu pažnju, a samo za Glossy otkriva sve detalje snimanja, priprema za ulogu i saradnje sa rediteljem Predragom Ličinom

foto: screenshot/poslednji srbin u hrvatskoj

Uloga u ovom filmu nije vaše prvo glumačko iskustvo, možete li nam reći nešto o prethodnim ulogama?

 

Imali smo film "Duhovi Sarajeva" 2005. u Sarajvu, a zatim i 2007. "Petelinji zajtrk" koji je najgledaniji slovenački film. I ne samo to, već je i radnja filma o meni! Onda im je bilo bez veze da neko drugi to glumi, pa su me zvali.

 

Smatrate li da biste i u budućnosti mogli da nastavite da se bavite glumom?

 

Imala sam sreću - 2003. sam imala glavnu ulogu u predstavi Karolina Riječka u HNK Rijeci, 2007. u "Glembajevima" ("Gospoda Glembajevi") sam bila Baronica Kasteli, a Jagoš Marković je režirao moju monodramu. Kad sam kasnije čitala kritike da sam "odigrala briljantnu monodramu", tek sam se posle prepala! Ja sam se ustvari samo igrala i to je njima bilo dovoljno, svidelo im se. To je super, ja bih to radila i više, ali to zahteva i mnogo vremena i truda.

 

Jedna od uloga u ovom filmu pripala je i Vašem suprugu Igoru Kojiću. Kako se on snašao u glumačkim vodama?

 

Pa mora, mislim, ipak je "Poslednji Srbin u Hrvatskoj"! (smeh). Trebalo je da on bude taj koji spašava svet, ali je na kraju bio najbolji zombi! (smeh) Ne zato što je moj, ali kažu da je zaista najbolji!

 

 

makonda-tracker