Glossy INTERVJU

Ivica Dragutinović: Zbog dece se ne vraćam u Srbiju

4

Proslavljeni fudbaler opisuje kako izgleda njegov život sa četiri dame u Sevilji, tvrdi da nije strog otac i otkriva zašto ne želi da se oženi

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako je tokom poslednje 23 godine promenio nekoliko evropskih adresa, proslavljeni fudbaler Ivica Dragutinović ni danas ne želi da se vrati u svoju zemlju. Najveći razlog za to jeste odrastanje njegove tri ćerke Elene (13), Sare (10) i Viktorije (6), koje je dobio u vanbračnoj zajednici sa atraktivnom Belgijankom Selin (36). Fudbal ne igra od 2011. godine, ali je birao da život nastavi u Sevilji, gde su se zbog njegovog posla poslednji put preselili.


Glossy: Na kom jeziku komunicirate sa suprugom i ćerkama?


- Sve tri ćerke deluju kao da su Španjolke. Pričaju srpski, španski, francuski i engleski. Ja govorim na srpskom, moja supruga na francuskom, a njih tri uče španski. Pohađaju špansku Internacionalnu školu gde se govori i na engleskom jeziku, što smatram bitnim za njihovo obrazovanje i to je možda i najveći razlog zbog kojeg smo ostali u Sevilji. Jednostavno, danas je poznavanje četiri evropska jezika važno. Što bi se reklo: "Koliko jezika poznaješ, toliko si fakulteta završio." Najmlađa i srednja ćerka rođene su u Sevilji, a najstarija u Belgiji. Samim tim nisam hteo da presečem naš način života i kad sam ostavio fudbal dođem u Beograd. Više sam razmišljao o njihovoj budućnosti nego o svojoj.

foto: Privatna Arhiva


Glossy: Jeste li u Španiji prepoznatljiviji nego ovde?


- Više sam poznat u Španiji, gde imam i više poštovanja, nažalost. Kod nas se uspeh ne prašta i na bilo koji način da dođeš do nekog cilja, dovoljan je samo jedan pogrešan potez da te ljudi osude i spuste na neki prosečan nivo. Kad si uspešan u inostranstvu, više te cene. Mi smo specifičan narod i drugačiji nam je mentalitet, mada ja ipak volim našu zemlju. Ali u inostranstvu kad zavole Srbe, to je zato što smo dobri ljudi. Zahvalan sam na činjenici da sam odrastao u Srbiji.


Glossy: Osećate li nostalgiju za kućom?


- Naravno, u Srbiji imam starijeg brata, roditelje i prijatelje. Jednom mesečno ih obilazim i zaista se prelepo osećam. Ali ne bih se vratio tamo. Lakše mi je da dođem na dve nedelje. Za 23 godine navikao sam se na inostranstvo. A razmišljam i o budućnosti svoje dece.

 

Glossy: Kad ste dobili prvu ćerku, jeste li sebe stavili u drugi plan?


- Ispunio sam svoje životne ciljeve. Bilo mi je bitno da se dokažem u svom poslu. Iza sebe imam šest titula u istoriji mog kluba, gde su inače imali samo jednu. Čovek radi na sebi dok je živ i to je moja parola. Bilo bi ružno da posle uspešne fudbalske karijere sebe opet stavim u prvi plan i da zanemarim decu.

 

foto: Privatna Arhiva


Glossy: Da li ste strog otac?


- Nisam. Nikad u životu dete nisam udario niti imam želju. Sve rešavamo pričom. Imamo otvoren i normalan odnos. Uvek ćerkama ponavljam da tata jedino laž ne može da podnese. Šta god da se desi, mama i tata moraju da budu najveći prijatelji. To je jedino što im tražim i pričam im svaki dan. Tata će pre da oprosti to loše kad sazna na vreme. Ni ja nikad nisam lagao. Što se tiče poštovanja, imaju ga jer ono polazi od kućnog vaspitanja. Iako su još male, zaista imamo zdrav i drugarski odnos. Nekoliko puta sam ih i testirao i nisu me lagale. S druge strane, dajemo im slobodu, puštamo ih da prespavaju kod drugarica. Želimo da uživaju u svom detinjstvu.

 

Glossy: Ko je popustljiviji prema ćerkama, vi ili supruga?


- Držimo se zajedno jednog stava. Ako odlučimo da nešto ne može, onda ne može. Nikad se nismo inatili, da ja nešto dopuštam, a Selin brani. Deci samo treba dopustiti da uživaju u detinjstvu, nije poenta kažnjavati ih. Svakodnevno radimo sa ćerkama. Selin je možda malo stroža jer više vremena provodi s njima. Kad moram da otputujem, ona ostaje kod kuće. A kad se vratim, nadoknadim to vreme tako što sam malo blaži.


Glossy: Želite li još dece?


- Ne. Mislim da su nam sasvim dovoljna tri prelepa anđela koja imamo. Kod kuće imam četiri princeze, među kojima se osećam kao kralj.

 

foto: Privatna Arhiva


Glossy: Patite li što nemate sina?


- Ne. Nikad nisam razmišljao o tome da imam sina da bi nasledio oca. I kad je moja žena zatrudnela, rekao sam da mi pol nije bitan, već samo da je dete živo i zdravo.


Glossy: Ima li ljubomore u vašem braku ili smatrate da je kompromis ključ uspeha?


- Škorpija sam u horoskopu, što nosi specifičnost, ali nisam ljubomoran. Čoveku je veoma bitna sloboda i bez obzira na sve, poverenje ima glavnu ulogu. Dajem totalnu slobodnu partnerki, kao i ona meni.


Glossy: Zbog čega sa Selin i dalje živite u vanbračnoj zajednici?


- Nikad nismo razmišljali o venčanju. Naša ljubav je nešto što je čvršće od bilo kakvog papira, potpisa i dokumenta. Ako je brak zasnovan na ljubavi, sve ostalo je nebitno. Ne patimo od toga da se pravi svadba, da ona nosi moje prezime. Možda se jednog dana desi venčanje u crkvi, kojem će prisustvovati najuži krug dragih ljudi.

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir!

foto: glossy

 

makonda-tracker