Glossy INTERVJU

Veza između oca i ćerke je nešto posebno i ne može se opisati: Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević imaće najlepši Uskrs do sad u društvu malene Nine

0

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, poznati supružnici Jelena Tomašević Bosiljčić i Ivan Bosiljčić govore o tome kako će provesti Uskrs.

 

foto: Miloš Nadaždin


Glossy: Kakva je sudbina doktora Nemanje Arsića u novim epizodama?


- Život doktora Arsića je prilično nestabilan. Postoji samo jedna stvar oko koje je u potpunosti siguran da je u pravu i da je istina na njegovoj strani, a to je odnos sa svojim pacijentima, odnosno decom koju leči. Kao neko ko ne može da podnese formalizam, imaće mnogo problema u kolektivu, biće i u sukobu sa institucijom, a u jednom momentu će se dovesti u pitanje i njegov ostanak u UC. Da li će doktor Arsić ostati deo tima ili će napustiti grad, videćete u novoj sezoni.


Glossy: Da li je tačno da vas je za snimanje serije pripremao dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj?


- Još pre četiri godine, kada smo snimali prvi serijal, dr Radojičić i njegov tim dečjih psihologa u Tiršovoj su u svakom trenutku bili tu za mene. Najkorisnije mi je bilo da iz prve ruke saznam šta se zapravo krije iza uspešnog odnosa lekara i deteta kao pacijenta, kako se ponaša prema roditeljima u urgentnim situacijama, kada je reč o dečjem životu. Nakon četiri godine, svaki savet koji sam tada dobio je i dalje aktuelan. Moje znanje o lekarskoj praksi na temu hitne pomoći ili urgentne medicine je dopunila dr Ivana Stefanović, jedna od vodećih stručnjaka i doktora beogradske hitne pomoći. Bez njenog svakodnevnog prisustva na našim snimanjima ceo ovaj mehanizam bi sigurno stao.

 

Glossy: Doktora Daga Rosa u seriji ER tumačio je Džordž Kluni, a u našoj verziji vi igrate doktora Arsića. Koliko vas opterećuje upoređivanje s Klunijem?
- Serija je u Americi rađena pre više od 20 godina, za to vreme medicina se umnogome unapredila, s druge strane, američki socijalni sistem i naš se razlikuju, tako da je bilo kakva vrsta poređenja suvišna. Mi pričamo priču o lekarima i pacijentima u Srbiji danas.


Glossy: Jelena, gledate li redovno seriju u kojoj igra vaš suprug i možete li da kažete da ste njegov najveći kritičar?


Uživam da gledam sve serije, filmove i predstave u kojima Ivan igra. Ne može se reći da sam njegov kritičar, jer sudim po srcu i intuitivno. Muzički teatar, kojim se on bavi, tema je o kojoj često razgovaramo i koja mene najviše zanima, pa sam i sve mjuzikle gledala na desetine puta i opet ću (smeh).
Glossy: Kakva su vaša iskustva s lekarima? Da li vam je nekad pomoglo što ste popularne ličnosti?


Ivan: Iskreno, otkad sam ušao u temu razrađivanja medicinske drame, prvi put sam otvoreno porazgovarao sa članovima svoje porodice i prijateljima koji su iz lekarske branše. Jelenina mama Snežana je glavna medicinska sestra u Kliničkom centru u Kragujevcu, iako je ona postavila kućno pravilo da se o dešavanjima u bolnici ne priča kod kuće, možda se prvi put upravo meni otvorila koliko je to zapravo težak poziv i koje su odgovornosti koje nose medicinski radnici i koje sve prepreke prevazilaze na svakodnevnom nivou. S druge strane, istu priču prvi put čuo sam i od svog kuma Dimitrisa, čuvenog dijabetologa, i od tada sam posebno razvio visoku saosećajnost i nežnost za sve ljude koji se bave ovim poslom.


Jelena: Brat i ja nikada nismo imali strah od doktora, pregleda i analiza, jer nas je mama uvela u svet medicine kao da je to najprirodnija stvar. Ali kad sam odrasla, shvatila sam da je to daleko teži i odgovorniji posao nego kako sam ja to zamišljala. Da bi njihov posao tekao prirodno i normalno, potreban im je natprirodni napor.


Glossy: Vodite li računa od svom zdravlju?
Ivan: Svakako i glavni oslonac u tome mi je profesor Duško Ilić sa svojim timom Akademije zdravog života "Profeks". Moje sve sportske aktivnosti vezane su za ovog velikog stručnjaka, koji u ovom momentu radi s najvećim sportskim šampionima u našoj zemlji. Imao sam sreću da upadnem u taj tim. Naravno, moji treninzi su prilagođeni mojim sposobnostima i potrebama, ali mi je mnogo bitno što redovno imam kompletne sistematske preglede i što sam pre svega u dobrom društvu.


Jelena: Pored dr Duška Ilića, kojeg poznajem više od 10 godina i sa kojim se konsultujem o raznim zdravstvenim pitanjima, tu je i dr Nevenka Dokmanović iz "Skinmedika", koja je zadužena za negu mog lica i kože. Svakako smatram da je pozitivan duh preduslov za dobar izgled i ono kako zračimo na okolinu.
Glossy: Da li ste hipohondar?
Ivan: Evo jedan vic na tu temu: "Da li znate šta hipohondru piše na nadgrobnoj ploči?", "Je l' sam vam reko!"

 

Nastavak na sledećoj strani. 

makonda-tracker