Glossy INTERVJU

Veza između oca i ćerke je nešto posebno i ne može se opisati: Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević imaće najlepši Uskrs do sad u društvu malene Nine

0

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, poznati supružnici Jelena Tomašević Bosiljčić i Ivan Bosiljčić govore o tome kako će provesti Uskrs.

foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

To je ujedno prilika da se posvete jedno drugome, ali i svojoj naslednici, šestogodišnjoj Nini, s kojom svakim danom ostvaruju sve ozbiljniju komunikaciju.

 

Naime, njihova ćerka dovoljno je porasla da može iz svog ugla da komentariše profesije svojih roditelja, dok su njih dvoje jednako ponosni na sve ono što kao povratnu reakciju na svoje vaspitanje dobijaju od svoje mezimice.


Glossy: Hoće li se ovogodišnji Uskrs u vašem domu razlikovati od prethodnih praznika? Da li vam Nina pomaže u farbanju jaja?


Jelena: Nina već godinama unazad obožava kada na Veliki petak farbamo jaja raznim bojama, a njena specijalnost je lepljenje sličica.

 

foto: Miloš Nadaždin


Glossy: Jesu li praznici inače prilika da zbog vaših profesija, koje nemaju striktno radno vreme, budete uvek na okupu?


Ivan: Ove godine ćemo Vaskrs dočekati u Užicu, jer ćemo imati dupli povod za radost. Pored toga što ćemo 8. aprila slaviti najveći hrišćanski praznik, moj rođeni brat će istog dana krstiti svoju treću ćerku Kalinu.


Jelena: Najveća radost koja može da nam se desi jesu naša deca.


Glossy: Kako Nina reaguje na vaš posao? Razume li čime joj se roditelji bave?


Ivan: Nina je tokom poslednje godine odgledala skoro sve moje predstave, nekoliko puta bila na mojim muzičko-poetskim večerima i Jeleninim koncertima, ali još nije počela da ispoljava sklonost ka sceni. Štaviše, u fazi je stidljivosti, što ja kao jedan džentlmen tata poštujem i ocenjujem kao vrlinu.
Jelena: Ima šest godina, zrela je devojčica i sa njom može ozbiljno da se razgovara o svemu. Razume naša zanimanja, ali nije zaintrigirana velikom pažnjom koju naši poslovi privlače. Videćemo kakav će stav imati kad još malo poraste.

 

Nastavk na sledećoj strani.

 

foto: Miloš Nadaždin


Glossy: Koja joj je vaša omiljena uloga, odnosno pesma?


Ivan: U pozorištu, to je zasad uloga Maneta u mjuziklu "Zona Zamfirova". Dolazila je nekoliko puta da navija za Maneta koji otima Zonu Zamfirovu od Hadži Zamfira.


Jelena: "Da mi je da mi se vrati moj dragi", što zbog same pesme, što zbog spota, gde sam joj najlepša mama.


Glossy: Da li je tačna ona narodna da je za oca ćerka, a za mamu sin?


Ivan: Svakako je veza između oca i ćerke nešto posebno i ne može se opisati.
Jelena: Mislim da je ta izreka zasad sto odsto tačna (smeh).


Glossy: Imate li Nina i vi neke vaše male tajne?


Ivan:

Evo, upravo mi je rekla da mogu da vam otkrijem jednu našu tajnu. Ove godine Leontina Vukomanović me je pozvala da učestvujem na Dečjem beogradskom proleću. Prošle godine je Jelena pevala, ove godine ja. Moja jedina molba za ovo učešće je bila da pesma koju ću da pevam bude napisana za moju ćerku. Mnogo sam im zahvalan što su mi ispunili želju. Pesma o Nini je pre neki dan snimljena i moći ćete premijerno da je čujete 19. aprila na Dečjem beogradskom proleću.


Jelena: Ja sam zadužena za Ninine ljubavne tajne, tako da ništa ne mogu da vam otkrijem.

 


Glossy: Kako izgleda umetnički život udvoje? Da li ste od prvog dana tako zamišljali brak s Jelenom, nekako u koferima između Moskve, Beograda i Užica?

 

 


Ivan: U intervjuima i izveštajima na televiziji publika može da stekne utisak da se naša putovanja i poslovne obaveze neprestano nadovezuju jedni na druge, da ne izlazimo iz aviona, automobila i studija, da nemamo nijednog slobodnog dana. Međutim,nije tako, odvajamo dovoljno vremena za sebe i za dete. Kao roditelj i suprug moram obazrivo da kalkulišem svoje vreme.


Jelena: Posebno mi je drago što Ivan i ja imamo savršeno usaglašene stavove kad je reč o prioritetima. Porodica je uvek na mestu broj jedan. Jedna od najboljih strana mog zanimanja jeste što nemam fiksno radno vreme, pa mogu da se posvetim porodici na idealan način.


Glossy: Ivane, prvi ste preko društvenih mreža objavili da se snima druga sezona serije "Urgentni centar". Zašto se toliko radujete nastavku?


- Postoji mnogo razloga da se glumac raduje snimanju. Za mene je najveća sreća susret s kolegama, rediteljima, producentima, jer iako živimo u malom gradu, desi se da se i po nekoliko godina uopšte ne sretnemo. Pošto sam imao tu privilegiju da uvek sarađujem s dobrim ljudima, tako i projekte pamtim pre svega zbog dobrih međuljudskih odnosa. Uvek se radujem ponovnoj saradnji.

 

Nastavak na sledećoj strani. 

 

foto: Miloš Nadaždin


Glossy: Kakva je sudbina doktora Nemanje Arsića u novim epizodama?


- Život doktora Arsića je prilično nestabilan. Postoji samo jedna stvar oko koje je u potpunosti siguran da je u pravu i da je istina na njegovoj strani, a to je odnos sa svojim pacijentima, odnosno decom koju leči. Kao neko ko ne može da podnese formalizam, imaće mnogo problema u kolektivu, biće i u sukobu sa institucijom, a u jednom momentu će se dovesti u pitanje i njegov ostanak u UC. Da li će doktor Arsić ostati deo tima ili će napustiti grad, videćete u novoj sezoni.


Glossy: Da li je tačno da vas je za snimanje serije pripremao dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj?


- Još pre četiri godine, kada smo snimali prvi serijal, dr Radojičić i njegov tim dečjih psihologa u Tiršovoj su u svakom trenutku bili tu za mene. Najkorisnije mi je bilo da iz prve ruke saznam šta se zapravo krije iza uspešnog odnosa lekara i deteta kao pacijenta, kako se ponaša prema roditeljima u urgentnim situacijama, kada je reč o dečjem životu. Nakon četiri godine, svaki savet koji sam tada dobio je i dalje aktuelan. Moje znanje o lekarskoj praksi na temu hitne pomoći ili urgentne medicine je dopunila dr Ivana Stefanović, jedna od vodećih stručnjaka i doktora beogradske hitne pomoći. Bez njenog svakodnevnog prisustva na našim snimanjima ceo ovaj mehanizam bi sigurno stao.

 

Glossy: Doktora Daga Rosa u seriji ER tumačio je Džordž Kluni, a u našoj verziji vi igrate doktora Arsića. Koliko vas opterećuje upoređivanje s Klunijem?
- Serija je u Americi rađena pre više od 20 godina, za to vreme medicina se umnogome unapredila, s druge strane, američki socijalni sistem i naš se razlikuju, tako da je bilo kakva vrsta poređenja suvišna. Mi pričamo priču o lekarima i pacijentima u Srbiji danas.


Glossy: Jelena, gledate li redovno seriju u kojoj igra vaš suprug i možete li da kažete da ste njegov najveći kritičar?


Uživam da gledam sve serije, filmove i predstave u kojima Ivan igra. Ne može se reći da sam njegov kritičar, jer sudim po srcu i intuitivno. Muzički teatar, kojim se on bavi, tema je o kojoj često razgovaramo i koja mene najviše zanima, pa sam i sve mjuzikle gledala na desetine puta i opet ću (smeh).
Glossy: Kakva su vaša iskustva s lekarima? Da li vam je nekad pomoglo što ste popularne ličnosti?


Ivan: Iskreno, otkad sam ušao u temu razrađivanja medicinske drame, prvi put sam otvoreno porazgovarao sa članovima svoje porodice i prijateljima koji su iz lekarske branše. Jelenina mama Snežana je glavna medicinska sestra u Kliničkom centru u Kragujevcu, iako je ona postavila kućno pravilo da se o dešavanjima u bolnici ne priča kod kuće, možda se prvi put upravo meni otvorila koliko je to zapravo težak poziv i koje su odgovornosti koje nose medicinski radnici i koje sve prepreke prevazilaze na svakodnevnom nivou. S druge strane, istu priču prvi put čuo sam i od svog kuma Dimitrisa, čuvenog dijabetologa, i od tada sam posebno razvio visoku saosećajnost i nežnost za sve ljude koji se bave ovim poslom.


Jelena: Brat i ja nikada nismo imali strah od doktora, pregleda i analiza, jer nas je mama uvela u svet medicine kao da je to najprirodnija stvar. Ali kad sam odrasla, shvatila sam da je to daleko teži i odgovorniji posao nego kako sam ja to zamišljala. Da bi njihov posao tekao prirodno i normalno, potreban im je natprirodni napor.


Glossy: Vodite li računa od svom zdravlju?
Ivan: Svakako i glavni oslonac u tome mi je profesor Duško Ilić sa svojim timom Akademije zdravog života "Profeks". Moje sve sportske aktivnosti vezane su za ovog velikog stručnjaka, koji u ovom momentu radi s najvećim sportskim šampionima u našoj zemlji. Imao sam sreću da upadnem u taj tim. Naravno, moji treninzi su prilagođeni mojim sposobnostima i potrebama, ali mi je mnogo bitno što redovno imam kompletne sistematske preglede i što sam pre svega u dobrom društvu.


Jelena: Pored dr Duška Ilića, kojeg poznajem više od 10 godina i sa kojim se konsultujem o raznim zdravstvenim pitanjima, tu je i dr Nevenka Dokmanović iz "Skinmedika", koja je zadužena za negu mog lica i kože. Svakako smatram da je pozitivan duh preduslov za dobar izgled i ono kako zračimo na okolinu.
Glossy: Da li ste hipohondar?
Ivan: Evo jedan vic na tu temu: "Da li znate šta hipohondru piše na nadgrobnoj ploči?", "Je l' sam vam reko!"

 

Nastavak na sledećoj strani. 

 

foto: Miloš Nadaždin


Glossy: Jelena, da li vas suprug inače često zasmejava nekim skečevima iz svog posla ili ima neki drugačiji način kojim vas možda iznova osvaja?
- Ivanova duhovitost upotpunjuje njegovu ličnost i to je jedna od najlepših osobina koje prepoznajem kod njega.


Glossy: Jelena je sinhronizovala nekoliko crtanih filmova. Kako vam se to dopada?


Ivan: Sećam se da sam gledajući "Malog princa", koji je bio njena prva sinhronizacija, bio ozbiljno iznenađen. Onda sam se na njenom primeru ovog savršeno odrađenog posla setio da veliki umetnici nikada nisu talentovani samo za jednu oblast. Na mnogim primerima, kako na domaćoj tako i na svetskoj muzičkoj sceni, videlo se da su pevači i te kako glumački nadareni i da su to uspešno upotrebljavali u svojim karijerama.
Glossy: Nekako je vaš prelazak s Terazija u Narodno pozorište bio transfer sezone. Da li vam fale mjuzikli?


- Neobično mi je da se i dalje sećate toga, to je bilo pre pet godina, između se još štošta izdešavalo, ali ono što se ispostavilo kao odlična okolnost jeste to da sam, pored toga što sam se pridružio dramskom repertoaru fantastičnog ansambla nacionalnog teatra, ostao i u svim ulogama u mjuziklima koje sam igrao dosad. Tako pored "Marije Stjuart", "Čuda u Šarganu", "Izbiračice" u Narodnom pozorištu, sa velikim zadovoljstvom igram u "Jadnicima" i "Velikom Getsbiju" u Madlenijanumu, "Zoni Zamfirovoj" i "Cigani lete u nebo" u Pozorištu na Terazijima, gde ćemo uskoro slaviti i tristoto izvođenje.

 

foto: Miloš Nadaždin


Glossy: Jelena, koliko vas i dalje ispunjava učešće u serijalu "Pinkove zvezdice"? Jeste li svesni toga koliko možda utičete na male sudbine tih talentovanih učesnika? Da li vam Nina daje neke sugestije u vezi sa vašim žiriranjem?


- Zaista smatram sebe privilegovanom da svojim prisustvom, savetima i primerom svoje karijere budem podrška tim malim talentovanim bićima. Oni su u periodu upoznavanja i umnožavanja svojih talenata, a biće vremena za karijeru u budućnosti.


Glossy: Kakvi su vam poslovni planovi za 2018. godinu?
Jelena: Prvo čemu se radujem je veliki solistički koncert u Sarajevu u Domu mladih 27. aprila, gde će me pratiti sjajan Novosadski big bend, a u okviru te turneje obići ću Gornji Milanovac, Inđiju, Kragujevac, Banjaluku, Nemačku, Austriju, Sloveniju...


Ivan: Ja ovoga puta neću biti s Jelenom u Sarajevu, jer ću 27. i 28. aprila imati koncerte u Skoplju i Strumici. Što se tiče filmskih projekata, uskoro putujem u Petrograd, gde mi počinje novo snimanje s ruskim kolegama.

 

 

makonda-tracker